18/10/21 - 20:07

Θέτει προβληματισμούς ο Μάχης! Κρίσιμη λεπτομέρεια για βασικό όπλο πάνω στις Belharra

Sportdog Team
Θέτει προβληματισμούς ο Μάχης! Κρίσιμη λεπτομέρεια για βασικό όπλο πάνω στις Belharra
1.006views

Ισχύει η αμερικανική παρέμβαση για τα Scalp Naval;

Ιωάννης Μάζης: Κρίσιμη λεπτομέρεια για βασικό όπλο πάνω στις Belharra! Ισχύει η αμερικανική παρέμβαση για τα Scalp Naval; Η Ελλάδα να προχωρήσει σε επέκταση στα 12 ν.μ. Και να οριοθετήσει ΑΟΖ με την Κύπρο.

Το γιατί η Τουρκία θα δοκιμάσει πολύ γρήγορα στο πεδίο την ελληνογαλλική συμφωνία και κυρίως το αν και κατά πόσο η Ελληνική πλευρά εννοεί την ενεργοποίηση μίας στρατηγικής αποτροπής στη ουσία κι όχι απλά με εξοπλισμούς που ούτως ή απλώς ήταν αναγκαίοι, την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της ΑΟΖ/ Υφαλοκρηπίδας εξήγησε ο Ιωάννης Μάζης.

Είναι η ώρα η Ελλάδα, ενεργοποιώντας και την Γαλλία, να προχωρήσει σε επέκταση κατά το δικαίωμα της της Αιγιαλίτιδας Ζώνης και του Εθνικού Εναέριου χώρου στα 12 ν.μ. και την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κυπριακή Δημοκρατία. Κατά τον κ. Μάζη η συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Ο Ιωάννης Μάζης υπογράμμισε εμφατικά, ότι η σημαντική Αμυντική συμφωνία με την Γαλλία , πρέπει να διαβαστεί και στις λεπτομέρειες γιατί από χθες υπάρχουν πληροφορίες ότι στα οπλικά συστήματα των φρεγατών ενδέχεται με Αμερικανική παρέμβαση να μην υπάρχουν τα πυραυλικά συστήματα των scalp με ακτίνα δράσης τα 1000 χλμ. και ακρίβεια στόχου 50 εκατοστών.

Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα , είπε, είναι αυτή που πρέπει να αποφασίσει ως πολιτικό σύστημα στη πράξη την στρατηγική αποτροπής κι όχι τις συζητήσεις περί αμοιβαίων υποχωρήσεων, ενώ η μια και μόνη διαφορά μας, της οριοθέτησης ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδας αυστηρά για τα όρια θα πρέπει να πάει στο Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας στο Αμβούργο κι όχι στη Χάγη. Ενδεχόμενη προσφυγή στη Χάγη κατά τον ίδιο με συνυποσχετικό, άρα με προκαθορισμένο τι θα αποφασισθεί πρακτικά θα σημαίνει υποχωρήσεις ακόμη και σε θέματα κυριαρχίας μας.

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιον Αθηνών, Ιωάννης Μάζης στον 98.4 της Κρήτης και τον Γιώργο Σαχίνη στις 8 Οκτωβρίου 2021.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ