Facebook Pixel Ιωάννης Μάζης: Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα αντίστοιχο Καραμπάχ
Life
| 2021-10-22 11:31:00

Ο Μάζης προειδοποιεί! Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα αντίστοιχο Καραμπάχ

Sportdog Team
Ο Μάζης προειδοποιεί! Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα αντίστοιχο Καραμπάχ

Ο καθηγητής μίλησε για την παρουσία των Τούρκων στον Καύκασο και τις προεκτάσεις που ενδιαφέρουν την Ελλάδα.

Ιωάννης Μάζης: Η Τουρκία στρέφεται στο μουσουλμανικού υποβάθρου εγγύς εσωτερικό της Ρωσίας. Σύντροφος του ελληνισμού ο αρμενικός λαός! Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα αντίστοιχο Καραμπάχ.

Τα «Γεωπολιτικά ευρήματα επί της στρατηγικής προσέγγισης της Ρωσίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ» ανέλυσε ο Ιωάννης Μάζης.

Για τον δεύτερο πόλεμο του Αρτσάχ, ήταν ανάγκη να αναλυθεί και να ερμηνευθεί το γεωστρατηγικό πλαίσιο που οδήγησε την Τουρκία να αναμειχθεί στον μεγάλης στρατηγικής σημασίας χώρο του Νοτίου Καυκάσου αλλά και να ερμηνευθεί η ρωσική και δυτική στάση στον πόλεμο αυτόν.

Τα συμπεράσματα έχουν ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την Κύπρο στον μεσογειακό κύκλο ανακατανομής ισχύος.

Οι διπλωματικές δραστηριότητες της Άγκυρας δημιούργησαν προϋποθέσεις αναβαθμίσεών τους με ταχεία πολιτική εξαγωγών οπλισμών προς το Μπακού. Ο σκοπός αυτής της πολιτικής ήταν και παραμένει ο έλεγχος από την Τουρκία μέσα από τα αζερικά εδάφη των ενεργειακών διόδιων της υπερκαυκασίας προς την Κασπία θάλασσα και μέσω του διαδρόμου που θα ενώνει το Ναχιτσεβάν με το Αζερμπαϊτζάν ανεμπόδιστα και άρα θα ευνοεί την τουρκική προβολή ισχύος προς το κεντρασιατικό τουρκόφωνο σύμπλοκο Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν και Τουρκμενιστάν.

Γίνεται κατανοητό, ότι η Τουρκία από το σημείο εδραιώσεως της προβολής της στο μεγάλο Τουράν , λόγω των αισιόδοξεων και λανθασμένων υπολογισμών της Μόσχας, δεν θα συνεχίσει το ισορροπιστικό παίγνιο με τη Ρωσία, αλλά θα στρέψει την εσχάτως αποκτηθείσα επιρροή της στο μουσουλμανικού υποβάθρο εγγύς εσωτερικό της Ρωσίας.

Αυτό θα γίνει εις βάρος της ρωσικής και της αρμενικής εθνικής ασφαλείας κατ’εντολή της νέας διοικήσεως των ΗΠΑ.

Μπορούμε να λάβουμε μάθημα εμείς στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Σοβαροί και αποτελεσματικοί εξοπλισμοί με υψηλής ποιότητος drones και εγχώρια συμπαραγωγή τους με το Ισραήλ σε μεγάλους αριθμούς.

Ανάπτυξη στον αντίστοιχο κλάδο των ναυτικών drones.

Σοβαρή και ευρεία συνεργασία με τον γαλλικό παράγοντα.

Απαιτήσεις ισχυρών ανταλλαγμάτων από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συνεχή στήριξη της κυπριακής δημοκρατίας και ανανέωση των αμυντικών συμφωνιών που θα αναβιώσουν το ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδας-Κύπρου! Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα αντίστοιχο Καραμπάχ.

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο ΕΚΠΑ, Ιωάννης Μάζης, σε μήνυμά του για τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags