Facebook Pixel Αποκάλυψη Καλεντερίδη! Η Τουρκία θέλει να πάρει το Αιγαίο χωρίς πόλεμο
Life
| 2022-05-20 00:29:00

Αποκάλυψη Καλεντερίδη! Η Τουρκία θέλει να πάρει το Αιγαίο χωρίς πόλεμο

Sportdog Team
Αποκάλυψη Καλεντερίδη! Η Τουρκία θέλει να πάρει το Αιγαίο χωρίς πόλεμο

Μεθοδεύουν τις καταστάσεις για να κλέψουν εθνική κυριαρχία.

Στην πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα σε σχέση με τα οπλικά συστήματα αναφέρθηκε ο Σάββας Καλεντερίδης.

“Η Ελλάδα ακολούθησε την πολιτική να πληρώνουμε για οπλικά συστήματα (Γαλλια, ΗΠΑ, Γερμανία) και να εξασφαλίζουμε πολιτική στήριξη για μια σειρά από εθνικά θέματα και αυτό φυσικά για περιορισμένο χρόνο”.

“Ο Ερντογάν είναι μεγάλος πολιτικός”, επεσήμανε. Αυτό δείχνει ακόμη και ο τρόπος που χειρίζεται το θέμα της Σουηδίας σύμφωνα με τον κ. Καλενερίδη: “Δείχνει τουλάχιστον την απόφαση που έχει πάρει η Τουρκία να υπάρχει ως ένα κανονικό κράτος και όχι ως ένα υποχείριο μεγάλης δύναμης”. Πρόσθεσε ότι “συμμετέχει στους διεθνείς οργανισμούς με όρους Τουρκίας και όχι με όρους Συμμαχίας”, γεγονός όμως που έχει κόστος.

“Έκανε τη μεγαλύτερη πολιτική γκάφα”, σημείωσε ο κ. Καλεντερίδης αναφερόμενος στα S-400 που αγόρασε χωρίς να έχει πρεξοφλήσει τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης ενέργειας. Με την απόφαση αυτή επίσης αποβλήθηκε από το πρόγραμμα των F-25, που ήταν συμπαραγωγός χώρα, και τέλος, αποκλείστηκε από την αγορά των Φ-16.

Κυρίαρχη η Ελλάδα στον εναέριο χώρο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου μέχρι το 2040”

“Για τα επόμενα 15-20 χρόνια η ελληνική πολεμική αεροπορία με τα rafale και τα F-16 VIPER που έχει από την προηγο;yύμενη κυβέρνηση, με αυτά που πήρε αυτή η κυβέρνηση, τα F-35 στο τελος της δεκαετιας, η Ελλάδα θα ειναι κυρίαρχη στον εναέριο χώρο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου”, εκτίμησε.

Η Τουρκία θέλει να πάρει το μισό Αιγαίο χωρίς τουφεκιά”

“Εάν η Τουρκία πάρει τα F-16 VIPER θα καλύψει μέρος του χάσματος που δημιουργήθηκε μεταξύ ελληνικής και τουρκικής πολεμικής αεροπορίας”, είπε ο κ. Καλεντερίδης.

Σημείωσε ότι οι Τουρκοι δεν επιδιώκουν θερμή σύγκρουση με την Ελλάδα, αλλά αντιθέτως θέλουν να την αποφύγουν. Τόνισε ότι η στρατηγική περιλαμβάνει την επιδίωξη των εθνικό τους στόχο και τη γαλάζια πατρίδαςμε ενα τρόπο “βελούδινο”, χωρίς να προκαλούν σε βαθμό που να υπάρξει θερμή επλοκή. “Αυτό τους δινει το δικαίωμα να προωθούν τις επεκτατικές βλέψεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσίγειο”, εξήγησε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags