Facebook Pixel Έξαλλος Καλεντερίδης με Τσίπρα! "Τί βλακείες είναι αυτές; Δεν υπάρχουν 2 πλευρές του Αιγαίου» (Vid)
Life
| 2022-06-12 18:40:00

Έξαλλος Καλεντερίδης με Τσίπρα! "Τί βλακείες είναι αυτές; Δεν υπάρχουν 2 πλευρές του Αιγαίου» (Vid)

Sportdog Team
Έξαλλος Καλεντερίδης με Τσίπρα! "Τί βλακείες είναι αυτές; Δεν υπάρχουν 2 πλευρές του Αιγαίου» (Vid)

«Αφήστε αυτά στην άκρη αυτά. Τα εθνικά θέματα δεν τα προσεγγίζουμε έτσι, με τις ιδεολογικίστικες ανοησίες. Είναι κρίσιμες περιστάσεις και κοιτάξτε την αλήθεια κατάματα», το μήνυμα του πρώην στελέχους των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.

Έξαλλος ο Σάββας Καλεντερίδης με τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις δηλώσεις του από τη Σύμη, στις οποίες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε μήνυμα στην Τουρκία.

Ο στρατηγικός αναλυτής υποστήριξε, ότι σε γενικές γραμμές η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση στάθηκε όμως σε δύο σημεία. Πρώτον στην αναφορά περί εθνικισμού και δεύτερον στην ατάκα του πολιτικού περί δύο πλευρών του Αιγαίου.

Στην πρώτη περίπτωση υποστήριξε, ότι δεν είναι η ώρα για τέτοιου είδους συνδέσεις. «Αφήστε αυτά στην άκρη αυτά. Τα εθνικά θέματα δεν τα προσεγγίζουμε έτσι, με τις ιδεολογικίστικες ανοησίες. Είναι κρίσιμες περιστάσεις και κοιτάξτε την αλήθεια κατάματα», ανέφερε ο επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr,. Όσον αφορά το δεύτερο υπογράμμισε: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΚΕΤΟ».

Παράλληλα σχολίασε ξανά την άσκηση EFES και όχι άδικα, αφού είναι προσομοίωση κατάληψης ελληνικού νησιού. «Είχα γράψει, ότι η Ελλάδα είναι σαν να πληρώνει φόρο αίματος, όπως οι Αθηναίοι στον Μίνωα που έστελναν νέους και νές βορά στον Μινώταυρο».

Δείτε την παρέμβαση του Σάββα Καλεντερίδη:

Ο Καλεντερίδης κάνει έξαλλους τους Τούρκους! Η Ελλάδα να κάνει ΝΤΟΥ στην Τουρκία

Την εξέλιξη που αφορά τα δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια που κατέλαβαν οι “Φρουροί της Επανάστασης” με την ακύρωση της απόφασης κατάσχεσης ιρανικού πετρελαίου του πλοίου “Lana” και την παρουσία ξένων δυνάμεων που είναι σύμμαχοι με την Ελλάδα στην άσκηση “Efes 2022”, στην οποία ο Ερντογάν έδειξε, ότι έπαθε πολιτική παράνοια σχολίασε στην εκπομπή ZOOM ο Σάββας Καλεντερίδης.

O στρατηγικός αναλυτής ως προς το πρώτο ζήτημα υπογράμμισε, ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να «φτιάχνει» νέους εχθρούς. Έτσι και αλλιώς έχουμε που έχουμε έναν προαιώνιο που μας δείχνει σε όλα τα επίπεδα, ότι επιθυμεί να πάρει (αρχικά) το μισό Αιγαίο, να καταλάβει νησιά και άλλα επεκτακτικά σχέδια αναβίωσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Η άσκηση Efes 2022 και οι απειλές Ερντογάν, ο οποίος έχει πάθει πολιτική... παράνοια, έκαναν τον επικεφαλής της ιστοσελίδας www.infognomonpolitics.gr να έρθει εκτός εαυτού. Γιατί πρόκειται ξεκάθαρα, για μία άσκηση κατάληψης ελληνικών νησιών. Και αντιπροτείνει ο συγγραφέας: «Η Ελλάδα να κάνει άσκηση κατάληψης της Ανατολικής Θράκης» ώστε να... κόψουμε αντιδράσεις από συμμάχους και τους Τούρκους... Στο τέλος στέλνει το μήνυμα: «Πλάκα τέλος! Το Αιγαίο δεν είναι ανυπεράσπιστο». Δείτε την παρέμβαση του Σάββα Καλεντερίδη στην εκπομπή ZOOM:

Ένα θερμό καλοκαίρι αναμένεται να ζήσει η Ελλάδα με την Τουρκία. Αυτό δείχνουν οι ευθείες απειλές Τούρκων αξιωματούχων από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέχρι τον Υπουργό Αμύνης, Χουλουσί Ακάρ, τον υπουργό ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά και εκπροσώπους του κυβερνώντος κόμματος, όπως ο Ομέρ Τσελίκ και κυβερνητικούς εταίρους, όπως ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Κάποιοι αναλυτές υποστηρίζουν, ότι υπάρχει η πιθανότητα να ζήσουμε μία κρίση χειρότερη από αυτήν των Ιμίων το 1996. Η άσκηση "EFES 2022", η οποία περιλαμβάνει σενάρια κατάληψης ελληνικών νησιών είναι η τρανότερη απόδειξη, ότι η απειλή της Τουρκίας έχει αναβαθμιστεί. Άλλοι θεωρούν, ότι ο Ερντογάν δεν μπορεί αυτήν την περίοδο να κάνει πολεμική επιχείρηση κατά της Ελλάδας, καθώς θα έχει πρόβλημα στο εσωτερικό του. Ο Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος είχε αντιπροτείνει να γίνει μία άσκηση προσομοίωσης κατάληψης της Ανατολικής Θράκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του "Kontra" και τον Γιώργο Μελιγγώνη επιβεβαίωσε ότι είναι στη στρατηγική της Τουρκίας να καταλάβει ελληνικά νησιά. Η Τουρκία που φωνάζει για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, υποστηρίζοντας, ότι υπάρχει παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης, επιδιώκει να φύγουν στρατεύματα από νησιά, όπως η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, η Ικαρία, η Ρόδος και άλλα, προκειμένου να τα πάρει χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα. Δηλαδή με απλά λόγια, θέλουν να μας πιάσουν στον ύπνο, λες και οι Έλληνες είναι ηλίθιοι και δεν καταλαβαίνουν τις προθέσεις τους. Σημειωτέον, ότι η εισβολή στην Κύπρο, έγινε λίγα χρόνια μετά την απόσυρση ελληνικής μεραρχίας από τη μεγαλόνησο. Επίσης η Στρατιά του Αιγαίου ιδρύθηκε στις 20 Ιουλίου του 1975, ακριβώς ένα χρόνο μετά τον Αττίλα. Οι Τούρκοι λοιπόν έδωσαν το όνομα στη στρατιά εκείνη τη μέρα για να της αποδώσουν συμβολικό χαρακτήρα, αφού θέλουν κλέψουν από την Ελλάδα το μισό Αιγαίο, κάτι που μεταφράζεται με το δόγμα της "Γαλάζιας Πατρίδας. Ακούστε την παρέμβαση του στρατηγικού αναλυτή

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags