Facebook Pixel Έτσι "ξεβράκωσαν" τον Ακάρ! Όλη η ιστορία από την αποστόμωση από τους Έλληνες βουλευτές
Life
| 2022-06-16 11:52:00

Έτσι "ξεβράκωσαν" τον Ακάρ! Όλη η ιστορία από την αποστόμωση από τους Έλληνες βουλευτές

Sportdog Team
Έτσι "ξεβράκωσαν" τον Ακάρ! Όλη η ιστορία από την αποστόμωση από τους Έλληνες βουλευτές

Ο Ανδρέας Λοβέρδος διηγείται πως έφτασε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας να βγει από τα ρούχα του.

Τις λεπτομέρειες για τη στημένη προβοκάτσια του Ακάρ αποκάλυψε ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά την άμεση απάντηση που δόθηκε από τα μέλη της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στον Υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας της Τουρκίας που έθεσε ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών κατά τις εργασίες της Ειδικής Ομάδας για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή και της Υποεπιτροπής για τις Εταιρικές Σχέσεις της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ που ξεκίνησαν την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 στην Κωνσταντινούπολη και συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές Σπήλιος Λιβανός, Μανούσος Βολουδάκης, Θεοδώρα Τζάκρη.

Είχαμε συνεννοηθεί με τους υπόλοιπους Έλληνες βουλευτές να μην προκαλέσουμε και καταχραστούμε τη φιλοξενία, αλλά να είμαστε πανέτοιμοι, αν κάτι συμβεί, να απαντηθεί. Ξεκινήσαμε ομαλά και η πρώτη πολιτική ομιλία από τουρκικής πλευράς έγινε από τον κ. Ακάρ, στις 10:00 το πρωί της Τρίτης, όπου ήρθε ο τούρκος επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας και μας έδειξε. Μας χαιρέτισε ο Ακάρ, ανέβηκε στο βήμα. Εμείς δεν είχαμε ανοίξει το στόμα μας. Έβγαλε μία ομιλία κανονική και νατοϊκή στην αρχή. Στη συνέχεια τη μετέτρεψε σε εισήγηση για τα ελληνοτουρκικά, κάτι που ήταν απρεπές, γιατί εκεί είμαστε πολυμερές ακροατήριο. Δεν είμαστε μόνο Τούρκοι και Έλληνες, αλλά βουλευτές από κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ. Ποτέ δεν μετατρέπουμε τις πολυμερείς συναντήσεις σε διμερείς.

Εδώ το μετέτρεψε ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας. Ήταν μία απρεπής χειρονομία και προσχεδιασμένη. Γιατί τα διάβαζε από τον υπολογιστή του. Δεν τα έλεγε από στήθους στα αγγλικά. Στην ομιλία του είχε εντάξει αυτό το σημείο. Ήταν προβοκατόρικο, γιατί τα είχε έτοιμα, για να προκαλέσει θόρυβο. Όταν πήρε από τον επικεφαλής της ομάδας τον κ. Λιβανό την πρώτη απάντηση, άρχισε να θυμώνει. Απαντούσε στα αγγλικά και μεσολάβησαν ένας-δύο συνάδελφοι από άλλες χώρες και στη συνέχεια άρχισε να θυμώνει πολύ. Άφησε τα αγγλικά και μιλούσε τούρκικα. Το ύφος του έγινε ύφος θυμωμένου ανθρώπου. Ανέφερε όλα τα θέματα της ατζέντας των τελευταίων εβδομάδων και ετών από την πλευρά της Τουρκίας.

Ενώ ήταν η σειρά μου να ρωτήσω και να παρέμβω έχοντας πράγματα σχετικά με το διεθνές δίκαιο να πω, σηκώθηκε όρθιος, σταμάτησε τη συνεδρίαση, προφασίστηκε, ότι φεύγει για τις Βρυξέλλες, παρέμεινε εντούτοις στην αίθουσα σε πηγαδάκι κανένα τέταρτο και μιάμιση ώρα ακόμα στο ξενοδοχείο, όπου ήμασταν. Είπε μάλιστα κάτι από το μικρόφωνο, το οποίο δεν ακούστηκε. Αυτά δεν συνηθίζονται.

Τον ρώτησα, γιατί εφόσον έχουμε μπει σε διερευνητικές επαφές, γιατί δεν αποδεχόμαστε την διαδικασία “διερευνητικές” και αν αυτές προχωρήσουν ανοίγουμε τις διαπραγματεύσεις και αν αυτές δεν προχωρήσουν, πάμε στη διεθνή δικαιοσύνη. Και γιατί δεν έχει αποδεχτεί τη διεθνή δικαιοδοσία του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης είτε του δικαστηρίου της θάλασσας του Αμβούργου; Η Ελλάδα έχει κάνει επιλογή από το 1994 και το επανέλαβε το 2015. Η Ελλάδα προτείνει να πάμε στη Χάγη.

Αυτοί δεν έχουν υπογράψει καμία δικαιοδοσία. Δεν δέχονται. Δεν έχουν υπογράψει τη σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασσας. Είναι μία χώρα ταραξίας.

Για την κοινή γραμμή των βουλευτών: Έτσι πρέπει να γίνεται. Ήταν πραγματικά μια καλή μέρα. Γιατί απαντήσαμε με μία φωνή, αλληλοσυμπληρώμενη. Πήραν την απάντηση που τους άξιζε. Δεν θυμάμαι ποτέ, ούτε Τούρκο υπουργό, να έχει κάνει στην έδρα του κάτι τέτοιο.

Για την ελληνοτουρκική ένταση είπε: Μετά τα γεγονότα του Έβρου το 2020, όλα πρέπει να τα έχουμε στο μυαλό μας. Τίποτα δεν πρέπει αν αποκλείουμε.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Λοβέρδος, στον Παραπολιτικά Fm και στην εκπομπή που παρουσιάζουν η Χριστίνα Κοραή και ο Δημήτρης Τάκης στις 15 Ιουνίου 2022.

Ο Φράγκος Φραγκούλης προειδοποιεί! Θα γίνει γενικός πόλεμος και η Τουρκία θα διαλυθεί

Την αναβάθμιση των τουρκικών απειλών σχολίασε στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης. Ο απόστρατος αξιωματικός, επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας, υποστήριξε, ότι αν κλιμακωθεί η κατάσταση θα οδηγηθούμε σε γενικό πόλεμο που θα οδηγήσει στη διάλυση της Τουρκίας.

Αναλυτικά όσα είπε ο στρατηγός:

Ο Ερντογάν την παρούσα περίοδο προκαλεί. Αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι ότι και η αντιπολίτευση και το συγκυβερνόν κόμμα του Γκρίζου Λύκου, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, έχουν συνταχθεί απέναντί μας.

Είδατε, ότι στον Τουρκικό Τύπο δεν υπάρχει διαφοροποίηση από αυτά που ζητούν. Κατά συνέπεια, πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας είναι πως αντιδρούμε εμείς. Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι σταθερή. Και κάτι ακόμα. Η αποτροπή από τις Ένοπλες Δυνάμεις τη συγκεκριμένη περίοδο, αλλά και όλο αυτόν το χρόνο που αντιμετωπίζουμ την Τουρκία, είναι δεδομένη.

Έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και υψηλό φρόνημα στο προσωπικό. Εκείνο όμως που δεν διαπιστώνω είναι, ότι δεν προετοιμάζουμε τον ελληνικό λαό, να αντιμετωπίσει αυτήν την επιθετικότητα της Τουρκίας και με σύνεση και με σοβαρότητα, αλλά να είναι έτοιμος, να απαντήσει με τον τρόπο του. Και όταν λέω να είναι έτοιμος ο λαός, εννοώ, να εγκαλέσει όλες τις πολιτικές ηγεσίες, οι οποίες δεν έχουν κοινή φωνή. Δεν έχουν κοινό λόγο, όταν απευθύνονται στα ξένα φόρα.

Δεν αμφισβητώ τον πατριωτισμό κανενός. Πλην όμως διαπιστώνω και πάλι με μεγάλη λύπη, ότι η αποτροπή πρέπει να είναι από το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Να υπάρχει δηλαδή αυτό που διαπιστώνουμε στην απέναντι πλευρα εθνική συσπείρωση, όταν σου απειλούν ευθέως, όχι απλά την εθνική κυριαρχία. Ζητούν εδάφη και να αλλάξεις συμφωνίες και να τα αποδεχτείς με έωλα επιχειρήματα, τα οποία σκορπίζονται παντού και με επιστολές στον ΟΗΕ.

Από την άλλη μεριά προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα, ώστε να αιτιολογήσουν, ότι εμείς είμαστε η αιτία που θα προκαλέσουν μία πιθανή σύρραξη.

Θα κάνει το επεισόδιο ο Ερντογάν; Έχουμε κάνει νέες συμφωνίες, είμαστε ΄πιο δυνατοί σε σχέση με το 2020. Πήγε ο πρωθυπουργός στο κογκρέσο. Αλλά οι ΗΠΑ τί θα πράξει; Αυτά που λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ λέει να επιλύσουμε ειρηνικά. Μα για ποιές διαφορές μιλούν; Έχουμε μία αναθεωρητική Τουρκία.

Ο Ερντογάν τί λέει; Θέλω να υπερβώ. Θέλει να κάνει κάτι παραπάνω απ, ότι ο Κεμάλ. Για να εντυπωσιάσει ο Ερντογάν υπερακοντίζει με τους αντιπάλους του.

Θα έχουμε κάποιο ατύχημα ώστε να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι; Δεν αρκεί το Διεθνές Δίκαιο. Αυτό που αρκεί είναι να δείξουμε στην απέναντι πλευρά, ότι αν υπερβούν τα εσκαμμένα είναι κατάληψη εδάφους.

Θα επακολουθήσει γενικός πόλεμος. Αυτό θα το πληρώσουν με τη διάλυση της Τουρκίας. Διότι 28,5 εκατομμύρια Κούρδοι που κατοικούν μέσα στην Τουρκία ζητούν ένα ανεξάρτητο κράτος, πέρα από τις άλλες μειονότητες.

Ξέρουν πολύ καλά ότι αν ρισκάρουν απέναντι σε μία Ελλάδα αποφασισμένη δεν πρόκειται να αποτολμήσουν, να κάνουν οτιδήποτε. Όλα αυτά που επιδιωκούν είναι να μας φινλανδοποιήσουν. Εκβίασαν τη Φινλανδία να διατηρήσουν το καθεστώς των νήσων Ολάν, τα οποία είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Με αυτό το επιχείρημα θα βάλουν τη Φινλανδία στο ΝΑΤΟ και να πούνε στην υπόλοιπη διεθνή κοινότητα, ότι η Ελλάδα μας απειλεί.

Είναι θρασείς,, δειλοί. Επιδιώκουν να μας βρούνε να είμαστε παντελώς ανέτοιμοι. Έχουν ένα όνειρο τύπου Κύπρου, όπου εμείς κάναμε το ανόητο προδοτικό πραξικόπημα και δω΄σαμε το δικαίωμα στους Τούρκους αν επέμβουν. Τώρα τί θα κάνουν; Δεν πρόκειται να μας κάνουν τίποτα αν μας βρούνε συσπειρωμένους. Για πολλούς ξεκινά από όλον τον ελληνικό λαό και τα κόμματα. Πρέπει να είμαστε συντεταγμένοι σε μία εθνική στρατηγική.

Επειδή πολλά ακούστηκαν για την άσκηση EFES. Την έχω παρακολουθήσει 6 φορές. Λέω στους Έλληνες “να μην τρελαίνεστε”. Αν δεν πετύχουν αεροναυτική τοπική υπεροχή, δεν μπορούν να κάνουν καμία ενέργεια. Το προγεφύρωμα που θέλουν να κάνουν δεν μπορεί να επιβιώσει. Είμαστε δεδομένα ισχυροί. Είμαστε δεδομένα εκεί που πρέπει να είμαστε.

Αυτό που υπάρχει κίνδυνος είναι ότι η Τουρκία μπορεί να στήσει επεισόδιο. Γιατί αυτοί είναι παραβατικοί. Διότι παρεμβαίνουν τις διεθνείς συνθήκες και μιλούν για αποστρατιωτικοποίηση. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλούν. Υπάρχουν επιχειρήματα.

 

 

O Καλεντερίδης κάνει έξαλλους τους Τουρκούς! Η Ελλάδα να κάνει ΝΤΟΥ στην Τουρκία

Η άσκηση Efes 2022 και οι απειλές Ερντογάν, ο οποίος έχει πάθει πολιτική... παράνοια, έκαναν έξαλλο τον Σάββα Καλεντερίδη. Ο επικεφαλής της ιστοσελίδας www.infognomonpolitics.gr ήρθε εκτός εαυτού και στην ουσία λέει τα πράγματα με το όνομά τους, γιατί ξέρει πολύ καλά την Τουρκία, πολύ καλύτερα από κάθε άλλον στην Ελλάδα.

Η EFES πρόκειται ξεκάθαρα, για μία άσκηση κατάληψης ελληνικών νησιών. Και αντιπροτείνει ο συγγραφέας: «Η Ελλάδα να κάνει άσκηση κατάληψης της Ανατολικής Θράκης» ώστε να... κόψουμε αντιδράσεις από συμμάχους και τους Τούρκους... Στο τέλος στέλνει το μήνυμα: «Πλάκα τέλος! Το Αιγαίο δεν είναι ανυπεράσπιστο». Δείτε την παρέμβαση του Σάββα Καλεντερίδη στην εκπομπή ZOOM:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags