Facebook Pixel Σκληρό μπράντεφερ Καλεντερίδη-Χατζηνικολάου! Γιατί η Ελλάδα να στείλει ανθοδέσμη στον Μπαχτσελί;
Life
| 2022-06-19 09:05:00

Σκληρό μπράντεφερ Καλεντερίδη-Χατζηνικολάου! Γιατί η Ελλάδα να στείλει ανθοδέσμη στον Μπαχτσελί;

Sportdog Team
Σκληρό μπράντεφερ Καλεντερίδη-Χατζηνικολάου! Γιατί η Ελλάδα να στείλει ανθοδέσμη στον Μπαχτσελί;

Ο αναλυτής αναρωτιέται γιατί αφήνουμε το πεδίο ανοιχτό να απλώνει η Τουρκία τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο;

Ένα σκληρό μπράντεφερ είχαμε ανάμεσα στον Σάββα Καλεντερίδη και τον Νίκο Χατζηνικολάου στον αέρα του Real Fm: "Στείλτε μια ανθοδέσμη στον Μπαχτσελί!", πρότεινε ο αναλυτής, ο οποίος υποστήριξε, ότι ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν μαρτύρησε τις τρεις φάσεις της «Γαλάζιας Πατρίδας». "Γιατί αφήνουμε το πεδίο ανοιχτό να απλώνει η Τουρκία τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο;", αναρωτήθηκε.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr:

Δεν γίνονται πιέσεις, διαβάζω τη δήλωση του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση των 5 που έγινε για εμάς χωρίς εμάς στο Βερολίνο. Και λέει για ανάγκη διαλόγου και διπλωματίας για να λυθούν τα προβλήματα στο Αιγαίο. Άρα δεν υπάρχει πίεση, υπάρχει εξομοίωση του θύματος με τον θύτη, κατά την άποψή μου πρέπει να στείλουμε μια ανθοδέσμη στον Μπαχτσελί με ένα ωραίο σημείωμα γιατί μας έδωσε αυτό που μας έλειπε: να δούμε πού το πάνε οι Τούρκοι“.

Ο Μπαχτσελί είναι ο ηγέτης του κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης και χωρίς καμία υπερβολή πρόκειται για έναν παρακρατικό – παραστρατιωτικό μηχανισμό, μια συμμορία δηλαδή που απλά εκπροσωπείται και στο κοινοβούλιο, έχει σε όλους τους νομούς τον έλεγχο του οργανωμένου εγκλήματος, τη διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και οτιδήποτε παράνομο. Αυτός μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα μίλησε για 3 φάσεις. Δηλαδή η Τουρκία σχεδιάζει, επειδή λένε πολλοί για θερμό επεισόδιο και για πόλεμο, καθόλου! Να δούμε τις 3 φάσεις που είχε την καλοσύνη ο κ. Μπαχτσελί, ο οποίος πάσχει από γεροντική άνοια και ίσως για αυτό το αποκάλυψε” είπε αρχικά.

Πρώτη φάση, είπε, είναι η τουρκική βουλή να ψηφίσει έναν νόμο που θα οριοθετείται μονομερώς η ΑΟΖ και οι όμορες ζώνες στο Αιγαίο. Αφού κάνουν αυτό, θα στείλουν τις συντεταγμένες στον ΟΗΕ όπως έκαναν στην Ανατολική Μεσόγειο, και στη δεύτερη φάση θα συνταχθούν χάρτες που θα συμπεριλαμβάνονται τα νησιά που δεν έχουν παραχωρηθεί στην Ελλάδα με το όνομά τους σε κάποια συνθήκη” πρόσθεσε.

Αυτό το νέο status quo θα κοινοποιηθεί στα Ηνωμένα Έθνη και στην τρίτη φάση, λέει, θα έχουμε μια NAVTEX αορίστου χρόνου. Σε τρεις φάσεις σκοπεύουν να υλοποιήσουν το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας με βάση το οποίο τα ελληνικά νησιά θα είναι εγκλωβισμένα μέσα σε τουρκική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, δεν θα έχουν δικαίωμα να ψαρέψουν πέρα από τα 6 μίλια και ένας από τους λόγους που η Τουρκία πιέζει τώρα και ανεβάζει το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης είναι ο εξής: νησιά εγκλωβισμένα σε τουρκική υφαλοκρηπίδα χωρίς στρατό πάνω τους, αντιλαμβάνεστε ότι “βελούδινα” και χωρίς στρατιωτική επιχείρηση τα νησιά αυτά θα ενσωματωθούν στα μικρασιατικά παράλια” αποκάλυψε ο κ. Καλεντερίδης.

Όλο αυτό το σχέδιο προβλέπεται να εφαρμοστεί χωρίς να πέσει ούτε μια τουφεκιά. Ρωτώ: ποια από αυτές τις ενέργειες η Ελλάδα θα χαρακτηρίσει αιτία πολέμου;” υπογράμμισε.

Στο πεδίο να δούμε αν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την τουρκική βουλιμία και επεκτατικότητα. Από διαβήματα χορτάσαμε!” συμπλήρωσε.

Ο Καλεντερίδης γκρεμίζει το τουρκικό αφήγημα! Ο ελληνικός στρατός θα είχε διαλύσει την Τουρκία

Το τουρκικό αφήγημα για το 1922 γκρεμίζει ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή ZOOM! Ο στρατηγικός αναλυτής υποστήριξε, ότι ο ελληνικός στρατός δεν έχασε ποτέ του σε μάχη και θα μπορούσε να είχε διαλύσει την Τουρκία, αν δεν γίνονταν μία σειρά γεγονότων που οδήγησαν την ελληνική πλευρά σε αυτοχειρία. Παράλληλα ο επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, στάθηκε στις δηλώσεις του Ισραηλινού πρέσβη, ο οποίος είπε, ότι καμία χώρα δεν μπορεί να βασιστεί σε άλλους για την ασφάλειά μας. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε τη φράση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ότι ο Γενς Στόλτενμπεργκ λειτουργεί σαν πρέσβης της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που είναι ο μεγαλύτερος εξευτελισμός. Δείτε την εκπομπή:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags