Facebook Pixel Τί συμβαίνει με την υπόθεση κατασκοπείας Έλληνα πολίτη στην Τουρκία;
Life
| 2022-07-07 00:29:00

Τί συμβαίνει με την υπόθεση κατασκοπείας Έλληνα πολίτη στην Τουρκία;

Sportdog Team
Τί συμβαίνει με την υπόθεση κατασκοπείας Έλληνα πολίτη στην Τουρκία;

Τη σχέση του με την ΕΥΠ διαψεύδουν αρμόδιοι Ελληνες αξιωματούχοι.

Ο εμπειρογνώμων του ευρωκοινοβουλίου και εκ των συγγραφέων του βιβλίου “ΜΙΤ: Η φωλιά του τουρκικού παρακράτους” στην εκπομπή “Γεωπολιτικά Παίγνια” με τον Δήμο Βερύκιο για την υπόθεση της σύλληψης του συριακής καταγωγής επιχειρηματία Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Ελλάδας, την οποία απορρίπτει κατηγορηματικά η ελληνική πλευρά.

Το CNNTurk μετέδωσε ότι ο Αμπάρα ομολόγησε πως εργαζόταν για λογαριασμό της ΕΥΠ, υποστηρίζοντας ότι, μιλώντας σε Τούρκους αξιωματούχους, κατονόμασε τους τρεις συνδέσμους του στην ΕΥΠ, και παραδέχθηκε ότι συγκέντρωνε πληροφορίες για την παρουσία στρατιωτικών μονάδων στα σύνορα αλλά και για τους Σύρους που ζουν στην Τουρκία.

Πρόσωπα από το συγγενικό του περιβάλλον, που μίλησαν στην «Κ», ανέφεραν ότι ο Αμπάρα ζει για πάνω από 35 χρόνια στην Ελλάδα και ότι διατηρούσε επιχειρηματική σχέση με λατομείο μαρμάρου στην Καβάλα. Είπαν ακόμα ότι τελευταία είχε επεκτείνει τις δραστηριότητές του εισάγοντας χαλιά από την Τουρκία στην Ελλάδα, ενώ διέψευσαν τις πληροφορίες για σχέση του με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας. Τη σχέση του με την ΕΥΠ διαψεύδουν αρμόδιοι Ελληνες αξιωματούχοι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags