Facebook Pixel Καλεντερίδης εφόλης της ύλης! Πως ο Στόλτενμπεργκ έπεισε τον Ερντογάν - Η παγίδα και η ήττα
Life
| 2022-07-09 07:16:00

Καλεντερίδης εφόλης της ύλης! Πως ο Στόλτενμπεργκ έπεισε τον Ερντογάν - Η παγίδα και η ήττα

του Γεωπόλδου
Καλεντερίδης εφόλης της ύλης! Πως ο Στόλτενμπεργκ έπεισε τον Ερντογάν - Η παγίδα και η ήττα

“Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη ήταν η πιο σημαντική στην ιστορία του ΝΑΤΟ”, ανέφερε ο αναλυτής.

Για τις τελευταιες εξελίξεις στο γεωστρατηγικό πεδίο στα ελληνοτουρκικά μίλησε ο Σάββας Καλεντερίδης στο Rthess.

“Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη ήταν η πιο σημαντική στην ιστορία του ΝΑΤΟ”, ανέφερε ο επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr.

Τα κρίσιμα θέματα που τέθηκαν είναι η ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών, ώστε να αποκλειστεί η Ρωσία από τη Βαλτική και την Αρκτική, υπογράμμισε ο γεωστρατηγικός αναλυτής. Επίσης, ο ίδιος τόνισε ότι ο Στόλτενμπεργκ έπαιζε ρόλο, για να πείσει τον Ερντογάν ότι είναι υποστηρικτής της Τουρκίας. Στην Ουάσιγκτον ορίστηκε το πλαίσιου του μνημονίου μεταξύ Τουρκίας-Σουηδίας-Φιλανδίας. Για παγίδα που στήθηκε στον Ερντογάν, έκανε λόγο ο κ. Καλεντερίδης. Του διαμήνυσαν “πρώτα μνημόνιο, μετά συνάντηση με τον Μπάιντεν”, υπογράμμισε. Ενώ εκ πρώτης όψεως πρόκειται για ήττα του Ερντογάν, ταυτόχρονα ήταν ήττα για το ΝΑΤΟ, τη Φιλανδία και τη Σουηδία, σημείωσε ο γεωστρατηγικός αναλυτής.

Αναφορικά με τα F-16, o κ. Καλεντερίδης εκτίμησε ότι η Τουρκία είναι πιθανόν να τα πάρει. Παράλληλα, εξήγησε ότι τα αεροσκάφη της Τουρκίας είναι απαρχαιωμένα, ενώ η Ελλάδα παρουσιάζεται με έναν υπερσύγχρονο στόλο. Τέλος, ανέφερε ότι η σχέση Τουρκίας με τη Ρωσία είναι πολύ περίπλοκη, καθώς εξασφαλίζει τεράστια κέρδη από τον ρωσικό τουρισμό και τις αερομεταφορές.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags