Facebook Pixel Αποκάλυψη Καλεντερίδη! Ο Άγραφος Νόμος της KGB – Γιατί η προδοσία ισούται με θάνατος; (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2022-08-03 10:28:00

Αποκάλυψη Καλεντερίδη! Ο Άγραφος Νόμος της KGB – Γιατί η προδοσία ισούται με θάνατος; (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γεωπόλδου
Αποκάλυψη Καλεντερίδη! Ο Άγραφος Νόμος της KGB – Γιατί η προδοσία ισούται με θάνατος; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο στρατηγικός αναλυτής εξηγεί γιατί όταν σπάει η ομερτά στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες πληρώνεται με... αίμα.

Την είδηση για την ασθένεια του Ανατόλι Τσουμπάις σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης. Ο Ανατόλι Τσουμπάις, ο οποίος παραιτήθηκε από σύμβουλος του Κρεμλίνου λίγο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, εισήχθη σε νοσοκομείο χώρας της δυτικής Ευρώπης σε κρίσιμη κατάσταση με συμπτώματα μιας σπάνιας νευρολογικής διαταραχής.

Μουδιάσαν ξαφνικά τα χέρια και τα πόδια του, είπε η σύζυγός του, Αβόντγια Σμίρνοβα, η οποία μίλησε στη Ρωσίδα δημοσιογράφο και οικογενειακή τους φίλη Ξένια Σόμπτσακ.

Ο 67χρονος Τσουμπάις έχει διαγνωστεί με το σπάνιο σύνδρομο Guillain-Barré, μία νόσο κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα καταστρέφει το περιφερικό νευρικό σύστημα του πάσχοντος.

Πηγή που μίλησε στο Reuters επισημαίνει ότι οι γιατροί διαπίστωσαν εγκαίρως το σπάνιο αυτό νόσημα. Παράλληλα, σημειώνετια ότι οι μυστικές της υπηρεσίες ερευνούν την υπόθεση, αλλά ακόμη δεν έχουν ανακοινώσει το πόρισμά τους.

Κάποια μέσα ενημέρωσης και ακτιβιστές της αντιπολίτευσης έχουν εικάσει ότι ο Τσουμπάις πιθανόν να δηλητηριάστηκε. «Δεν θεωρώ ότι δηλητηριάστηκε», σχολίασε η δεύτερη πηγή επίσης ζητώντας να μην κατονομαστεί. «Παραμένει στην ΜΕΘ», συνέχισε, προσθέτοντας ότι ο Τσουμπάις δεν μπορεί να περπατήσει, αλλά μπορεί να μιλήσει.

Δεν είναι σαφές πού ακριβώς στην Ευρώπη νοσηλευέται ο Τσουμπάις, ο οποίος έφυγε από τη Ρωσία αμέσως μετά την παραίτησή του τον Μάρτιο.

Ο επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, μιλώντας στην εκπομπή ZOOM, αναφέρθηκε στην υπόθεση, την οποία συσχέτισε με τον Άγραφο Νόμο της KGB. Προδοσία ισούται με θάνατος στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Δείτε το βίντεο:

 

Ποιος είναι ο Τσουμπάις

Ο Τσουμπάις, ο οποίος κάποτε διετέλεσε επικεφαλής του προσωπικού του πρώην προέδρου Μπόρις Γέλτσιν, υπηρέτησε ως ειδικός εκπρόσωπος για το κλίμα του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο 67χρονος είναι ένας από τους λίγους οικονομικούς μεταρρυθμιστές της δεκαετίας του 1990 που είχαν παραμείνει στην κυβέρνηση του Πούτιν και διατηρούσε στενούς δεσμούς με δυτικούς αξιωματούχους. Ο ισχυρότερος από μια ομάδα ρώσων οικονομολόγων, που επιχείρησε να εδραιώσει την μετάβαση στον καπιταλισμό μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, ο Τσουμπάις ιδιωτικοποίησε μεγάλο μέρος της ρωσικής βιομηχανίας στα χρόνια του 1990.

Ο Τσουμπάις έδωσε στον Πούτιν την πρώτη του δουλειά στο Κρεμλίνο στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και αρχικά χαιρέτισε την άνοδό του στην εξουσία στα τέλη της δεκαετίας. Επί Πούτιν, ο Τσουμπάις ανέλαβε κορυφαίες θέσεις σε μεγάλες κρατικές εταιρείες μέχρι που ο πρόεδρος τον διόρισε απεσταλμένο για τη βιώσιμη ανάπτυξη πέρυσι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags