Facebook Pixel Κρίσιμες εξελίξεις! Θα γίνει πόλεμος με την Τουρκία; Να ετοιμαζόμαστε; Τί λέει ο Καλεντερίδης... (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2022-09-09 14:26:00

Κρίσιμες εξελίξεις! Θα γίνει πόλεμος με την Τουρκία; Να ετοιμαζόμαστε; Τί λέει ο Καλεντερίδης... (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γεωπόλδου
Κρίσιμες εξελίξεις! Θα γίνει πόλεμος με την Τουρκία; Να ετοιμαζόμαστε; Τί λέει ο Καλεντερίδης... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο στρατηγικός αναλυτής μεταφέρει δεδομένα που πρέπει να μας κάνουν να είμαστε σε επιφυλακή.

Στο κρίσιμο ερώτημα αν θα γίνει πόλεμος με την Τουρκία απάντησε ο Σάββας Καλεντερίδης. Ο στρατηγικός αναλυτής υποστήριξε, ότι ο Ερντογάν ψάχνει ένα τρόπαιο για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στην Τουρκία. Οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν να χάνει. Ο Τούρκος πρόεδρος ήθελε να εισβάλλει (ξανά) στη Συρία, προκειμένου να αποκτήσει ένα αφήγημα νίκης και εννοείται να συνεχίσει τη γενοκτονική πολιτική εναντίον των Κούρδων. Αμερικάνοι και Ρώσοι όμως άναψαν κόκκινο. Γι'αυτό όπως έχει επισημάνει πολλάκις ο επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, ο Ερντογάν μετά τη Συρία θα στραφεί στα δύο κράτη του Ελληνισμού, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Εκεί θα ψάξει να βρει το αφήγημα νίκης και να εκμεταλλευτεί άρθρο του Συντάγματος στην Τουρκία, που λέει, ότι σε περίπτωση εμπόλεμης κατάστασης οι εκλογές μπορούν να αναβληθούν για έναν χρόνο και περισσότερο. Με αυτόν τον τρόπο ο Ερντογάν θα μπορούσε να κρατηθεί στην εξουσία, η πτώση από την οποία θα του επέφερε πολιτικό (αλλά και φυσικό) θάνατο. Ο Σάββας Καλεντερίδη βρήκε άρθρο πολύ σημαντικού Τούρκου αρθρογράφου που μιλάει για το ζήτημα και αναφέρει στον κόσμο να το κρατήσει, να το ξαναδιαβάσει, γιατί αποκρυπτογραφούνται κίνδυνοι που πρέπει να κάνει τον ελληνικό λαό, να βρίσκεται σε εγρήγορση. Εξάλλου οι δηλώσεις του Ερντογάν που απείλησε με ένα νέο 1922 και επανέλαβε πολλάκις, ότι θα έρθουν νύχτα, αυξάνουν τον προβληματισμό γύρω από το ζήτημα και πρέπει να καταστήσουν το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία σε επαγρύπνιση.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags