Το επεισόδιο της Τετάρτης στο Survivor γυρίστηκε Πάσχα! Διάσημοι και Μαχητές αγωνίστηκαν με έπαθλο μπύρες γνωστής ελληνικής ζυθοποιίας, οι οποίες σερβιρίστηκαν με παραδοσιακό ψητό αρνί, προκειμένου να τηρηθεί το γαστριμαργικό έθιμο της ημέρας!

Αν και οι μπύρες ήταν ιδανικές για τέτοια ημέρα, η εικόνα του αρνιου ήταν σκέτη απογοήτευση. Ο οβελίας που παρουσιάστηκε η εκπομπή ήταν παραψημένος σε σημείο να αναρωτιόμαστε, αν έμεινε κρέας για τους Μαχητές που νίκησαν τη δοκιμασία! Μιλάμε το σφαχτάρι είχε γίνει... κάρκανο, όπως είθισται να λέγεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Καρβούνιασε το αρνί, που σημαίνει, ότι αυτός που το έψησε, απλά δεν ήξερε!

Αυτό θα ήταν λογικό, αν η παραγωγή έδωσε το αρνί για σούβλισμα σε ντόπιους κατοίκους του Αγίου Δομίνικου, οι οποίοι δεν έχουν μυρουδιά για το πως ψήνεται! Ρωτήσαμε πάντως έμπειρους ψήστες και μας είπαν, ότι το λάθος έγινε στη φωτιά!

Γιατί το αρνι θέλει τέχνη και ειδικά στην εστία της φωτιάς. Οι τύποι πρέπει να άναψαν τη φωτιά σε όλο το μήκος του αρνιού και το έβαλαν να ψήνεται πολύ κοντά. Το σωστό είναι να βάλεις περισσότερα κάρβουνα στα άκρα και λιγότερα στην κοιλιά. Επίσης τη σούβλα την έχεις αρχικά ψηλά και μετά από μία ώρα την κατεβάζεις πιο κοντά στα κάρβουνα, τα οποία πρέπει να είναι τοποθετημένα στην άκρη και όχι ακριβώς κάτω από το αρνί...

Δείτε το: