Ψυχοπαθής -ή για να το πούμε πιο σωστά και επιστημονικά κοινωνιοπαθής. Λέξη πολύ βαριά που πολλές φορές ξεστομίζεται χωρίς καμία επιστημονική επιβεβαίωση, λέξη που πολλές φορές εκφέρεται για κάποιον που έχει χάσει κάθε κώδικο κοινωνικής συμπεριφοράς στον εργασιακό του χώρο.
Πέρα όμως από την ευκολία , με την οποία πολλές φορές χρησιμοποιείται η λέξη, υπάρχουν και επιστημονικά δεδομένα που επικυρώνουν το γεγονός πώς -όντως- κάποια επαγγέλματα είναι πιο επιρρεπή από άλλα σε αυτή τη σοβαρή ψυχική πάθηση.
Ποια είναι όμως αυτά; Για ρίξε μια ματιά στη λίστα που κατάρτισε για τις ανάγκες του βιβλίου του (The Wisdom of Psychopaths: What Saints, Spies, and Serial Killers Can Teach Us About Success) ο Βρετανός ψυχολόγος Kevin Dutton.
Ιερείς
Ένα βήμα πιο κοντά στον Θεό, ένα βήμα πιο κοντά στην τρέλα. Μάλλον έτσι θα είναι, τι να πούμε;
Αστυνομικοί
Δυστυχώς η πρόσφατη ιστορία της χώρας μας το έχει δείξει με τον χειρότερο και πλέον τραγικό τρόπο.
Δημόσιοι υπάλληλοι
Αν κρίνουμε από την Ελλάδα, τόση βαρεμάρα μπορεί να σε οδηγήσει σε περίεργα μονοπάτια είναι αλήθεια.
Δημοσιογράφοι
Ουδέν σχόλιο εδώ.
Χειρούργοι
Καταλαβαίνουμε πώς βρίσκονται υπό συνεχή πίεση αλλά πραγματικά ελπίζουμε να κάνει λάθος ο ερευνητής σε αυτήν την περίπτωση. Ιδιαίτερα όταν θα είμαστε στο κρεβάτι του πόνου.
Σεφ
Ρίξε μια ματιά στις εκπομπές μαγειρικής και λογικά θα καταλάβεις το γιατί.
Πωλητές
Η πολύ ευγένεια, είναι αλήθεια, μπορεί να διαλύσει τον ψυχισμό ενός ανθρώπου. Ιδιαίτερα όταν τον βάζουν να κατεβάζει 50 κουτιά με παπούτσια από τα ράφια.
Παρουσιαστές (τηλεόρασης-ραδιοφώνου)
Ουδέν σχόλιο νο.2 εδώ.
Δικηγόροι
Πόσες δίκες να αντέξεις ένας άνθρωπος, μας λες;
CEOs
Πριν αναφωνήσεις «τα έλεγα εγώ αλλά ποιος με άκουγε», άκου λίγο κάτι πιο επιστημονικό, όπως το μοιράζεται μαζί μας ο συγγραφέας ερευνητής.
Οι (κοινωνιοπαθείς) CEOs έχουν την τάση να επιπλέουν στο χάος όταν οι άλλοι βυθίζονται, έτσι συχνά -χωρίς καν να το καταλαβαίνουν- δημιουργούν χάος γύρω τους, έτσι ώστε να νιώθουν άνετα οι ίδιοι όσο οι υπόλοιποι «τρελαίνονται».
ΠΗΓΗ: gr.askmen.com