Υλικά
1/2 δόση ζύμη για πίτσα
αλάτι
πιπέρι
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 φλιτζ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη
1 φλιτζάνι τρίμματα φέτας
λίγο αλεύρι
4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
6 φέτες προσούτο
2 κουτ. της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 5’ λεπτά μέχρι να γίνει λίγο διάφανο.
Προσθέτουμε τα κυβάκια μελιτζάνας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 8’ λεπτά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το βασιλικό.
Βγάζουμε απ’ τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε ένα ταψάκι, πασπαλίζοντάς το με αλεύρι και απλώνουμε πάνω τη ζύμη. Πάνω στη ζύμη απλώνουμε τη σάλτσα μελιτζάνας και πασπαλίζουμε τη φέτα και τη μοτσαρέλα.
Ψήνουμε την πίτσα για 15 λεπτά με 20 λεπτά στους 230 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Τέλος, βγάζουμε από το φούρνο την πίτσα και γαρνίρουμε με το προσούτο.