Υλικά

2 πακέτα πτι-μπερ

1 φυτική σαντιγί σε μεταλλικό κουτί, καλά παγωμένη

1 κουτί γάλα εβαπορέ

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

2 βανίλιες

λίγη κουβερτούρα τριμμένη, ή σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά τη φυτική σαντιγί με τις βανίλιες να αφρατέψει.

Προσθέτουμε το εβαπορέ και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.

Ρίχνουμε στο μίγμα το ζαχαρούχο και χτυπάμε για λίγο ακόμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στο τέλος προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά.

Σ’ ενα πυρέξ στρώνουμε σε μια σειρά τα μπισκότα με την καλή όψη προς τα κάτω, και φροντίζουμε να χωρέσουν ακριβώς.

Ρίχνουμε την κρέμα και την στρώνουμε ισόπαχα.

Στρώνουμε μια σειρά μπισκότα με την καλή τους όψη προς τα επάνω, αλλά ακριβώς στην ίδια διάταξη όπως και στη βάση, έτσι ώστε, όταν κοπούν τα κομμάτια στις διαστάσεις του μπισκότου, να βγαίνει ολόκληρο μπισκότο επάνω και κάτω.

Σκεπάζουμε το πυρέξ με μεμβράνη και παγώνουμε στην κατάψυξη.

Μπορούμε να τα φτιάξουμε και με γέμιση παγωτό σοκολάτα.

ΠΗΓΗ: tasty-guide.gr