Κάντε το όμορφο, καλοκαιρινό απόγευμα με την οικογένεια και τους φίλους ακόμη πιο γλυκό, προσφέροντάς τους απολαυστικά Μπισκοτένια Σάντουιτς με Παγωτό Κεράσι.

Τα ατομικά γλυκίσματα που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους θα τα φτιάξετε εύκολα ακολουθώντας τη συνταγή για σπιτικά κούκις με σοκολάτα και χρησιμοποιώντας είτε έτοιμο παγωτό ή έτοιμο μείγμα για παγωτό βανίλια, όπου θα προσθέσετε ζουμερά, φρέσκα κεράσια, είτε θα ακολουθήσετε τη σπιτική συνταγή μας για παγωτό κεράσι.

 

Μπισκοτένια Σάντουιτς με Παγωτό Κεράσι

Για τα Κούκις Με Σοκολάτα

Υλικά: 300 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες, 330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 230 γρ. βούτυρο σε κομματάκια, 200 γρ. ζάχαρη, 1 αυγό, 2 κουταλάκια του γλυκού εσάνς βανίλιας, 3/4 από το κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση: Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Συνεχίζετε ρίχνοντας το αυγό και την εσάνς βανίλιας. Προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας ελαφρώς, ίσα να ενσωματωθεί. Δεν πρέπει να δουλέψετε πολύ τη ζύμη, γιατί τα μπισκότα θα γίνουν σκληρά. Τελειώνετε, αναμειγνύοντας την κουβερτούρα. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο 5΄. Στο μεταξύ, στρώνετε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί. Αποσπάτε κομμάτια ζύμης σε σχήμα και μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετείτε, όπως είναι, στη λαμαρίνα σε μια απόσταση μεταξύ τους, γιατί ανοίγουν και πλαταίνουν. Αν θέλετε, τα πιέζετε ελάχιστα στην κορυφή. Τα ψήνετε 12΄-14' σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και τα αφήνετε να κρυώσουν πολύ καλά ώστε να σταθεροποιηθούν πλήρως. 

Ετοιμάζετε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του ή με τη συνταγή μας, που δεν χρειάζεται παγωτομηχανή. Όταν το παγωτό σφίξει αρκετά, αλλά πριν παγώσει εντελώς (στις 2 1/2 ώρες περίπου) παίρνετε τα κούκις ανά δύο, βάζετε 1 μπάλα ή μεγάλη κουταλιά παγωτό ανάμεσα και τα πιέζετε ελαφρά. Βάζετε τα σάντουιτς σε σκεύος στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί στην κατάψυξη να παγώσουν.

ΠΗΓΗ: icookgreek.com