Τα μυστικά είναι τα αυγά να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου, τα καρύδια να είναι σπασμένα και όχι τριμμένα, οι απαλές κινήσεις στο ανακάτεμα, και η… υπομονή κατά το ψήσιμο, καθώς όσες φορές ανοιγοκλείνει ο φούρνος τόσο το γλυκό χάνει τον όγκο του.
Οι «Μαγειρικοί διάλογοι» δίνουν τη συνταγή:
8 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
Χυμό και ξύσμα από 3 μεγάλα πορτοκάλια
2 βανίλιες
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 φακελάκι baking powder
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 ½ κούπα καρύδια σπασμένα
Για το σιρόπι
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα, τα μπαχαρικά και το baking powder.
Προσθέτουμε το αλεύρι και τη φρυγανιά, και στο τέλος τα καρύδια.
Ψήνουμε στους 170ºC για 1 ώρα περίπου.
Για το σιρόπι προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί. Μόλις πάρει βράση είναι έτοιμο. Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σιροπιάζουμε και αφήνουμε το γλυκό να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
ΠΗΓΗ: pontosnews.gr