Σε αυτό το επεισόδιο η Έλλη Σιδηροπούλου ετοιμάζει ένα πολύ ξεχωριστό , υγιεινό, ποντιακό πιάτο. Ονομάζεται “πιρπριμί πορενί”. Πιρπιρίμ στα ποντιακά λέμε το φυτό γλυστρίδα. Την αντράκλα δηλαδή, η οποία είναι το χόρτο του ελληνικού καλοκαιριού και βρίσκει μια θέση πάντα στη σαλάτα μας και όχι μόνο.

Η @Έλλη Τεμέτερον μαγειρεύει μία συνταγή με γλυστρίδα και στραγγιστό γιαούρτι. Πρόκειται για ένα ποντιακό γιαούρτι που θα αρέσει σε γονείς και παιδιά! Συν τοις άλλοις πρόκειται για ένα πολύ υγιεινό πιάτο!

Η γλυστρίδα βοηθά στην απώλεια βάρους, τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς, την ενίσχυση της υγιούς ανάπτυξης και την προώθηση της ανάπτυξης των παιδιών. Βοηθά επίσης στην πρόληψη ορισμένων καρκίνων, προστατεύει το δέρμα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, χτίζει γερά οστά και αυξάνει την κυκλοφορία.

Τα υλικά της συνταγής

1 κιλό γλυστρίδα

1 κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδο μισό φλυτζάνι λάδι

1 κ.γ αλάτι

3 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό