Ο Άκης Πετρετζίκης ανοίγει το «Kitchen Lab», το… εργαστήρι μαγειρικής του, κι επιστρέφει στην πιο αγαπημένη μαγειρική εκπομπή της τηλεόρασης την πρώτη μέρα του Οκτώβρη. Από αύριο Σάββατο 1η Οκτωβρίου στις 16:40 και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40 στον Alpha, ο αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής θα μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα. Ο ίδιος, πιο κεφάτος από ποτέ, μαγειρεύει εύκολα και γρήγορα φαγητά, με τη φινέτσα και την σπιρτάδα που μόνος εκείνος ξέρει να βάζει στις συνταγές του. Και υπόσχεται πως η μαγειρική του έμπνευση είναι αστείρευτη!
Η πρώτη εκπομπή της νέας σεζόν ξεκινάει πολύ δυναμικά με πολύ έντονες γεύσεις και συνταγές, οι οποίες συνδυάζουν πρωτοτυπία και παράδοση, σε ένα μενού που πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε. Eπιλέγει, για πρώτο πιάτο, μια πικάντικη συνταγή που όλοι την έχουμε μάθει με κρέας, δηλαδή «con carne», εκείνος όμως θα μας μάθει πώς ένα τσίλι δεν γίνεται μόνο με κρέας αλλά και με άλλα συστατικά, όπως ο τόνος, τον οποίο και επέλεξε. Chili con tuna λοιπόν και σίγουρα con mucho amor, με πολλή αγάπη. Σερβίρει με κόλιανδρο, λάιμ και αβοκάντο. Στο κυρίως γεύμα της ημέρας, η δυναμικότητα του μενού κλιμακώνεται και ο λόγος είναι το παραδοσιακό παστίτσιο του αγαπημένου μας σεφ, το οποίο σερβίρει με φρέσκια ρίγανη. Για επιδόρπιο φτιάχνει έναν εύκολο μπακλαβά, ένα γλυκό με φανατικούς οπαδούς. Ο Άκης εκμηδενίζει τον χρόνο παρασκευής και μας δείχνει πως δεν χρειάζεται να είναι χρονοβόρα η διαδικασία για κάτι τόσο νόστιμο.
Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει το πρώτο Κυριακάτικο Kitchen Lab της νέας σεζόν, στις 16:40, με ένα ακόμη δυναμικό μενού, όπως υπόσχεται να συνεχίσει και όλη η σεζόν. Το συγκεκριμένο επεισόδιο κινείται σε ρουστίκ ρυθμούς, με πιάτα που στέκονται επάξια σε ένα φθινοπωρινό τραπέζι, αλλά παράλληλα είναι και πολύ εύκολα, ώστε να τα φτιάχνετε με κάθε αφορμή.
Ξεκινάει με ένα τυρόψωμο, ή μπουρέκι όπως λέγεται στο πανέμορφο νησί των Ψαρών, που θα σας κερδίσει με τη γεμάτη γεύση του και την τραγανή του ζύμη. Για κυρίως γεύμα προτείνει κανελόνια με pulled pork, ένα φαγητό που ανεβάζει το επίπεδο της γεύσης πολύ ψηλά, τα οποία σερβίρει με ελαιόλαδο, ρόκα και φρέσκο πιπέρι. Για γλυκό, ο Άκης προτείνει ένα κέικ βανίλια σοκολάτα, το οποίο όταν το φτιάξετε, θα μοσχομυρίσει όλο σας το σπίτι. Το ιδιαίτερο με αυτήν τη συνταγή είναι πως δε θα χρειαστεί μίξερ και πως το αποτέλεσμα θα είναι όπως ακριβώς πρέπει με μια διαδικασία που θα γίνει μόνο σε ένα μπολ.