«Ο καλός γιος» τιτλοφορείται το υπό έκδοση βιβλίο του συγγραφέα Christopher Andersen, που αναφέρεται στον John F. Kennedy Junior, αλλά και στην «μητέρα που αγάπησε», τη μητέρα του, Τζάκι Κένεντι Ωνάση. Ο συγγραφέας δεν μπόρεσε να μην αναφερθεί στη θυελλώδη σχέση της Τζάκι Ο' και του Έλληνα κροίσου Αριστοτέλη Ωνάση.
Ο ίδιος ο συγγραφέας δημοσίευσε ένα εκτενές απόσπασμα του βιβλίου του, αποκαλύπτοντας άγνωστες λεπτομέρειες και σκιαγραφώντας τον χαρακτήρα του Έλληνα μεγιστάνα τον οποίο η οικογένεια Ωνάση χαρακτήριζε «ευρωσκουπίδι (eurotrash)».
Μετά τη δολοφονία του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών John F. Kennedy, η χήρα που άφησε πίσω του, η γνωστή Τζάκι, είχε πολλούς μνηστήρες, δύο όμως ήταν εκείνοι που άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους πάνω της: Ο αδελφός του δολοφονηθέντος προέδρου, Robert (Bobby) Kennedy, και ο Έλληνας μεγιστάνας Αριστοτέλης Ωνάσης, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο συγγραφέας Κρίστοφερ Άντερσεν.
Όταν πέθανε και ο Bobby Kennedy, ο Αριστοτέλης Ωνάσης δεν έχασε χρόνο και έκανε αμέσως την κινησή του: Πέντα λεπτά μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, ο Έλληνας μεγιστάνας τηλεφώνησε στο στενό του φίλο, Κώστα Γκράτσο, στην Αθήνα και του είπε: «Είναι απαλλαγμένη από τους Κένεντι. Ο τελευταίος κρίκος έσπασε». Ο Γκράτσος δεν εξεπλάγη από την αντίδραση του φίλου του.
Στο μεταξύ, στο βιβλίο περιγράφεται πως ο Ωνάσης απατούσε την Τζάκι Ο' με την «ντίβα της Όπερας» Μαρία Κάλλας από την αρχή του γάμου τους και πως δεν έπαψε ποτέ να την επισκέπτεται, αν και οι δυο τους είχαν χωρίσει πριν παντρευτεί τη διάσημη χήρα του Κένεντι.
Όπως, επιπλέον, αναφέρεται στο βιβλίο, ο Ωνάσης δεν έκρυβε την παράλληλη σχέση του με τις δύο γυναίκες, ταπεινώνοντας άνευ προηγουμένου την Τζάκι στον κοινωνικό της περίγυρο που δεν μπόρεσε ποτέ να τον αποδεχτεί. «Πη@@ω την Μαρία Κάλλας, πη@@ω την Τζάκι Κένεντι και είμαι γ@@ω τους πλούσιους», ήταν τα τρία πράγματα που όλοι οι Αμερικανοί ήξεραν για τον Ωνάση, σύμφωνα με όσα γράφονται στο υπό έκδοση βιβλίο.
Στο τέλος, δεν είχε αυταπάτες για το πώς τον αντιμετώπιζε ο κύκλος της συζύγου του: «Μισούν τα ελληνικά... κότσια μου» φέρεται να έλεγε ο ίδιος, σύμφωνα με τον Γκράτσο.
Κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων μετά το γάμο του Αριστοτέλη Ωνάση με την Τζάκι, η ίδια έμεινε μόνη στο Σκορπιό, ενώ ο Αρίστος πηγαινοερχόταν Αθήνα-Παρίσι. Ένα αίσθημα εγκατάλειψης την κυρίευε και αποφάσισε να γράψει μία εγκάρδια επιστολή στον Roswell Gilpatric, αναπληρωτή υπουργό Άμυνας όσο ο John F. Kennedy ήταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα φέρεται να του έγραψε: «Αγαπητέ Ros, θα σου το έλεγα πριν φύγω, αλλά όλα έγιναν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι είχα σχεδιάσει. Είδα κάπου αυτό που είπες για εμένα (αναφερόμενη προφανώς στο γάμο της) και με άγγιξαν. Ελπίζω να γνωρίζεις όλα όσα σήμαινες, σημαίνεις και πάντα θα σημαίνεις για εμένα. Με την αγάπη μου, Τζάκι».
Ο Ωνάσης φαίνεται πως κάπως αντιλήφθηκε για την επιστολή της Τζάκι και επέστρεψε στον Σκορπιό για να περάσουν τρεις εβδομάδες ευτυχίας. Κολύμπησαν, γέλασαν, έκαναν περιπάτους και ιππασία σε όλο το νησί και έζησαν ένα μοναδικό μήνα του μέλιτος.
Έχοντας την Τζάκι ικανοποιημένη, ο Ωνάσης άρχισε να βομβαρδίζει ξανά την Κάλλας με τριαντάφυλλα και τηλεφωνήματα. Όταν εμφανίστηκε έξω από το διαμέρισμα της μοναδικής ντίβας στο Παρίσι και απείλησε να συντρίψει τη Mercedes του μέσα στην μπροστινή πόρτα του σπιτιού της, εκείνη τελικά λύγισε. Ξεκίνησαν τα μεταξύ τους διακριτικά δείπνα σε εστιατόρια και το ζευγάρι αναζωπύρωσε τον έρωτά του.
Έτσι άρχισαν να συναντώνται και πάλι συστηματικά, σύμφωνα με το σοφέρ του Ωνάση Jacinto Rosa. «Συναντιόνταν μέχρι και ένα μήνα πριν από το θάνατό του. Αλήθεια είναι ότι η Μαρία Κάλλας ήταν η μοναδική αληθινή αγάπη στη ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση. Ήταν η πραγματική σύζυγός του, ακόμα κι αν δεν παντρεύτηκαν ποτέ».
Ωστόσο, ο Ωνάσης φαινόταν να ενδιαφέρεται να αναπτύξει μία σχέση πατέρα-γιου ανάμεσα σε αυτόν και το γιο της Τζάκι, John F. Kennedy Junior, ο οποίος σκοτώθηκε τον Ιούλιο του 1999 σε αεροπορικό δυστύχημα. Μάλιστα ένα χαρακτηριστικό περιστατικό είναι όταν η Τζάκι είδε τον Ωνάση να ψιθυρίζει κάτι στο αυτί του γιου της John. «Τι του είπες;» ρώτησε τον Ωνάση. «Του διδάσκω πώς να είναι ένας επιτυχημένος άνδρας» απάντησε ο Έλληνας μεγιστάνας.
Αν και οι ρωγμές στη σχέση Ωνάση-Τζάκι είχαν ήδη αρχίσει να είναι ορατές, η αδιακρισία του Έλληνα κροίσου σηματοδότησε την αρχή του τέλους για το γάμο τους.
Το Φεβρουάριο του 1970, πέντε από τις εξαιρετικά προσωπικές επιστολές που είχε γράψει η Τζάκι στον Roswell Gilpatric - τέσσερις γραπτές ενώ ήταν παντρεμένη με τον Jack, καθώς και η επιστολή που γράφτηκε κατά τις πρώτες μέρες της παραμονής της στο Σκορπιό, έπεσαν στα χέρια του Charles Hamilton που φρόντισε να μην μείνουν στο συρτάρι του.
Τον Ωνάση δεν τον πείραζε να παρουσιάζεται ως ένας άξεστος, κρετίνος, βρώμικος γέρος, ή ακόμα και ως απατεώνας γράφει στο βιβλίο του «The Good Son» ο Christopher Andersen. Αλλά το να ταπεινώνεται στο διεθνές κοινό από μία γυναίκα που μόλις είχε ξοδέψει 60.000 -δικά του- δολάρια (περίπου 500.000 δολάρια σήμερα) σε διακόσια ζευγάρια παπούτσια - ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για τον ανδρισμό του. Ως αντίποινα, στις 21 Μαΐου 1970, ο Ωνάσης δειπνεί ανοιχτά με την Κάλλας σε εστιατόριο του Παρισιού- και κάνει τα πάντα ώστε να απαθανατίσουν οι φωτογράφοι τη στιγμή. Το πρωί της 22ας Μαΐου, η Τζάκι τηλεφώνησε στον Ωνάση καθώς η είδηση ήταν πρώτη σε όλα τα μέσα. Την επόμενη νύχτα, ο Ωνάσης ήταν καθισμένος ακριβώς στο ίδιο εστιατόριο, μόνο που δίπλα του αντί για την Κάλλας, καθόταν η Τζάκι. Στο ίδιο τραπέζι που μοιράστηκε με την Κάλλας μόλις 24 ώρες πριν.
Τρεις ημέρες αργότερα, η Τζάκι βρέθηκε στην Αθήνα ξοδεύοντας χιλιάδες δολάρια για χειροποίητα υφαντά χαλιά όταν σταμάτησε για να πιεί ένα ούζο. Εκεί την εντόπισε ένας δημοσιογράφος και τη ρώτησε αν οι φήμες της ερωτικής ιστορίας Ωνάση-Κάλλας ευσταθούν. «Θεέ μου, τι άλλο θα σκεφτείτε;» του απάντησε η Τζάκι.
Εν αγνοία της Τζάκι Ωνάση, εκείνες τις ώρες η Κάλλας εισήχθη σε νοσοκομείο του Παρισιού καθώς μετά την έξοδο Ωνάση-Τζάκι στο ίδιο εστιατόριο λίγο μετά από εκείνη με τον άντρα της ζωής της, κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα υπνωτικών χαπιών με σκοπό να αυτοκτονήσει. Η ντίβα επέζησε, και σύντομα βρέθηκε και πάλι στο πλευρό του Ωνάση.
Τον Νοέμβριο του 1972, δέκα φωτογράφοι γλίστρησαν στα ύδατα του Σκορπιού απαθανατίζοντας την Τζάκι σε απίστευτες πόζες. Όλο το σκηνικό -σύμφωνα με τον Christopher Andersen- οργανώθηκε από τον Ωνάση που προμήθεσε τους παπαράτσι με χάρτες του Σκορπιού, δίνοντάς τους ακόμη και τις ώρες που η σύζυγός του πήγαινε για μπάνιο... Δεκάδες φωτογραφίες της Τζάκι -γυμνές- κατέκλυσαν τις σελίδες του ιταλικού περιοδικού Playmen. Το κακοσχεδιασμένο σχέδιο του Ωνάση δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα αφού έφερε τα παιδιά της Τζάκι, John και Caroline, σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Τα πειράγματα από τους συμμαθητές του John στο σχολείο δεν είχαν τέλος.
Η Τζάκι αγνοούσε ότι πίσω από αυτό το φιάσκο κρυβόταν ο σύζυγός της. Μάλιστα, απαίτησε από τον Ωνάση να μηνύσει τους παπαράτσι. Ο Ωνάσης, αντ' αυτού πήγε στο δικηγόρο του να ζητήσει διαζύγιο από την Τζάκι, συμφωνόντας να της δώσει και 1.000.000 δολάρια περισσότερα από όσα έλεγε το προγαμιαίο τους συμβόλαιο. «Αυτό είναι όλα όσα η χήρα παίρνει», είπε. «Ούτε μια δεκάρα παραπάνω».
Πηγή: protothema.gr
Ο Ωνάσης είπε στους παπαράτσι πού να βρουν την Τζάκι Ωνάση γυμνή... (ΦΩΤΟ)
| 27/10/14 - 21:57