Σε μια άκρως εξομολογητική συνέντευξη προχώρησε ο Πέτρος Κωστόπουλος στην εκπομπή, Πρωινό Σουσού, και μίλησε τόσο για τη σχέση του με τα παιδιά του αλλά και το πώς διαχειρίστηκε την απόφασή του να φύγει από την πρωινή εκπομπή που έκανε με τη Τζένη Μπαλατσινού.

«Επειδή τις κόρες μου δεν τις βλέπω πολύ, αυτό που με ευχαριστεί είναι ο γιος μου. Η σχέση με τον γιο μου είναι ψυχοθεραπευτική. Ό,τι κάνω με τον γιο μου με ευχαριστεί.

Έχω συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι οι κόρες μου είναι μακριά. Εγώ από μικρά πήγαινα τα παιδιά στην Αμερική, μόνο και μόνο για να θελήσουν να φύγουν, να είναι ανεξάρτητα.

Να μην έχουνε εξάρτηση με μας οικονομική και συναισθηματική. Πιστεύω οι γυναίκες είναι πιο δυνατές.

Όταν υπάρχει κρίση στις σχέσεις των κοριτσιών μου με παίρνουν τηλέφωνο για συμβουλές. Πρόσφατα εξηγούσα σε μια από τις κόρες μου πώς λειτουργούν οι άντρες, γιατί είχε χωρίσει και είχε στεναχωρηθεί. Δεν έχω κάποιο άγχος για τα κορίτσια, το μόνο που με νοιάζει είναι η ψυχική τους υγεία. Με τον γιο μου έχω περισσότερο άγχος, γιατί πλέον οι γυναίκες στις ημέρες μας είναι πιο προχωρημένες σε όλους τους τομείς».

«Το μετάνιωσα»

«Το Πρωινό με τη Τζένη ήταν μια ωραία εμπειρία. Είχαμε πάει φοβερά καλά. Εγώ αποφάσισα να μην συνεχιστεί, παρόλο που πήγαινε καλά.

Θα ανακοινωνόταν ο χωρισμός μας, εμείς είχαμε χωρίσει ήδη αλλά δεν το είχε πάρει είδηση κανένας. Αποφασίσαμε με την Τζένη να βγάλουμε ανακοίνωση για τον χωρισμό μας και εκεί με έπιασε εμένα ένας τρόμος ότι θα έπρεπε να συνεχίσω την εκπομπή με άλλη γυναίκα, οπότε ό,τι θα λέγαμε σε εκείνη την εκπομπή θα μου το χρέωναν για την Τζένη και τον χωρισμό μας.

Τότε είχε γίνει χαμός με την είδηση. Πήρα τηλέφωνο τότε στο κανάλι και είπα ότι δεν συνεχίζω, τέλος. Είμαι ηλίθιος. Ήμουν σε θολούρα με τον χωρισμό και είχε προηγηθεί και η υπόθεση του φαλιρίσματος. Πήρα μια από τις πιο ανόητες αποφάσεις της ζωής μου. Το μετάνιωσα».

 

«Φύλα υπάρχουν και είναι δύο»

«Μια σειρά από γεγονότα που για μένα είναι απαράδεκτα και είναι ψυχιατρικής προσέγγισης και τα παρουσιάζουν ως επαναστάσεις. Ένα παιδάκι στην Αμερική γιατί από εκεί ξεκινούν αυτές οι μόδες που είναι άρρωστες, στα 6-7 να του αλλάζεις φύλο. Ή θεωρώ αντιφεμινιστικό βαριά ένας άντρας να παίξει σε αγώνες με γυναίκες γιατί λέει είμαι γυναίκα. Δεν χρειάζεται να έχουμε γυναικείο και αντρικό άθλημα. Υπάρχει μια σοβαρή απαίτηση για μια πιο ίση κοινωνία απέναντι στις γυναίκες, νομικά πλαίσια αλλά από την άλλη μεριά μην φτάσουμε στην πλήρη τρέλα να πούμε ότι δεν υπάρχουν φύλα. Φύλα υπάρχουν και είναι δύο, έτσι λέει η επιστήμη.

Δέχομαι να θέλει να είναι ό,τι είναι. Ήμουν ο πρώτος εκδότης σε περιοδικά που ήμουν υπέρ των γκέι, των τρανς. Μέχρι τότε δεν υπήρχε καν η λέξη γκέι όταν βγήκε το Κλικ, ήταν το ομοφυλόφιλος. Στην εκπομπή μου αργά είχα βγάλει αρκετά. Το Νέμο μπορεί να θέλει ότι είναι. Ότι επιλογή θες να κάνεις, κάντην. Αλλά σε μια ηλικία που να είσαι ώριμος. Δεν μπορώ να δεχτώ τα Αμερικανάκια να λένε ότι έξι χρονών θα του αλλάξω φύλο γιατί φόρεσε τα τακούνια της μαμάς. Λέω να μην έχουμε υπερβολές, δεν λέω κάτι άλλο. Να μην πηγαίνουμε από ένα άκρο στο άλλο».