Το δίκτυο τεχνητής νοημοσύνης — χαρακτηρίζεται ως “αυτόματο εναλλακτικό κείμενο” — επεξεργάζεται δισεκατομμύρια παραμέτρους και εκατομμύρια φωτογραφίες-παραδείγματα για να αναγνωρίσει τα αντικείμενα που απεικονίζονται σε μια φωτογραφία και η ακρίβεια του ξεπερνά το 80%. Για την ακρίβεια, δεν “βλέπει” τα αντικείμενα, αλλά τα συγκρίνει με αυτή την τεράστια βάση παρόμοιων φωτογραφιών και πραγματοποιεί μια μαντεψιά με μεγάλες πιθανότητες επιβεβαίωσης. Ο μεγάλος στόχος είναι να αντιληφθεί (η τεχνητή νοημοσύνη) τι είναι πιο σημαντικό στην εκάστοτε φωτογραφία.

Όταν αναγνωριστούν τα αντικείμενα και οι άνθρωποι, το λογισμικό δημιουργεί αυτόματα μια περιγραφή για την φωτογραφία, η οποία μπορεί να ξεκινά με τη φράση “η εικόνα μπορεί να περιλαμβάνει” σε περίπτωση που το ποσοστό βεβαιότητας δεν ξεπερνά το 80%. Βέβαια, όπως σε κάθε νευρωνικό δίκτυο, το σύστημα γίνεται ολοένα και καλύτερο όσο αυξάνεται ο όγκος των επεξεργασμένων φωτογραφιών.

Η λειτουργία είναι ενεργή για την εφαρμογή του Facebook για συσκευές iOS σε ορισμένες χώρε (ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Καναδάς, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία), αρκεί η γλώσσα του χρήστη να είναι ρυθμισμένη στα Αγγλικά. Στο κοντινό μέλλον θα προστεθούν περισσότερες γλώσσες, χώρες και πλατφόρμες.

 
ΠΗΓΗ: techgear.gr