Facebook Pixel Πανικός με σκηνικό αλά Terminator! Τα ρομπότς και ο ρόλος του Facebook
Life
| 2017-08-01 22:49:00

Πανικός με σκηνικό αλά Terminator! Τα ρομπότς και ο ρόλος του Facebook

Πανικός με σκηνικό αλά Terminator! Τα ρομπότς και ο ρόλος του Facebook

Γιατί οι μηχανικοί της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής διαδικτύωσης διέκοψαν την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης;

Τις τελευταίες ώρες διαδίδεται η είδηση ότι η Facebook σταμάτησε άρον άρον την ανάπτυξη μιας τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης επειδή παρατηρήσε ότι τα chatbots άρχισαν να μιλούν σε μια “δικιά τους γλώσσα”. Όπως καταλαβαίνετε η φημολογία και μόνο, δημιούργησε σούσουρο και συνειρμούς με τις επιτυχημένες ταινίες "Terminator" όπου πρωταγωνιστεί ο Άρνολντ Σβατσενέγκερ, όπου τα ρομπότς κυριαρχούν των ανθρώπων.  Ωστόσο, σύμφωνα με το techgear.gr,  η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και σαφέστατα λιγότερο εντυπωσιακή.

Οι μηχανικοί της εταιρείας δοκίμαζαν διάφορα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης όταν έβαλαν δύο chatbots να ξεκινήσουν μια συζήτηση μεταξύ τους για να εκπαιδευτεί το ένα από το άλλο, ωστόσο, όπως θα δείτε και στην παρακάτω εικόνα, δεν έβγαινε κανένα νόημα από τον διάλογο τους. Από μια άποψη είναι σαφέστατα εντυπωσιακό το γεγονός ότι άνοιξαν και συνέχισαν τον διάλογο μεταξύ τους, από την άλλη, όμως, οι μηχανικοί διέκοψαν το project επειδή ακριβώς δεν υπήρχε κανένα νόημα στη συζήτηση.

Στόχος της Facebook είναι να δημιουργήσει μια τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορεί να ανοίξει ουσιαστικό διάλογο με τον άνθρωπο και όχι με τον εαυτό της. Επομένως, δεν υπήρχε κανένας λόγος να συνεχιστεί το project και το Skynet θα μείνει στον “πάγο” για αρκετό καιρό ακόμα…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags