Η ελληνική ιθαγένειά του, όμως, ποτέ δεν μπήκε σε πεδίο αντιπαράθεσης ούτε τόλμησε κάποιος να την αμφισβητήσει.

Το έπραξε, ωστόσο, εν έτει 2012, η Χρυσή Αυγή, διά του βουλευτή της Ηλία Παναγιώταρου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο διεθνής σέντερ «δεν είναι Ελληνας, σύμφωνα με τα πρότυπα της ελληνικής φυλής». Και ποια είναι αυτά τα πρότυπα, όπως τα ορίζει βεβαίως ο κ. Παναγιώταρος; «Πρέπει να είναι και οι δύο γονείς του Ελληνες και να ανήκουν στην ευρωπαϊκή φυλή».

Μάλιστα. Εκεί είναι το ζήτημα: στο χρώμα του δέρματός του. Αν ο πατέρας του δεν είχε βρει τη γυναίκα του της ζωής του στο Καμερούν, αλλά στη Γερμανία, ουδέν πρόβλημα θα υφίστατο, σύμφωνα, πάντα, με την ντιρεκτίβα της Χρυσής Αυγής και του εκπροσώπου της Ηλ. Παναγιώταρου.

Το γεγονός ότι ο «Σόφο» υπηρετεί τις Εθνικές ομάδες (Παίδων, Εφήβων και Ανδρών) εδώ και 15 χρόνια, προφανέστατα δεν το λαμβάνει υπόψη του, κατά συνέπεια και δεν το εκτιμά, ο εν λόγω βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Ορθότατα, λοιπόν, έπραξε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης και δεν αντέδρασε στην επίθεση που δέχθηκε από τον κ. Παναγιώταρο. Και το μόνο που έκανε ήταν να θυμίσει (ή να γνωρίσει σε κάποιους) ότι από ηλικίας 12 ετών προσφέρει τις υπηρεσίες του στα εθνικά συγκροτήματα της πατρίδας του. Ναι, της πατρίδας του.

Στον Ολυμπιακό δεν νοιάζονται αν ο Ντιόγκο επιστρέψει στην πατρίδα του. Ας πάει όπου θέλει, αρκεί να αδειάσει μια γωνιά στου Ρέντη. Διότι η... γωνιά του κοστίζει ακριβά και το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που είχε υπογράψει επί διοίκησης Σ. Κόκκαλη δεν λέει με τίποτα να τελειώσει. Εκτιμώ ότι οι «ερυθρόλευκοι» τον αφήνουν ελεύθερο. Τουτέστιν, δεν πρόκειται να ζητήσουν λεφτά για την παραχώρησή του, γιατί ξέρουν ότι κάτι τέτοιο ανάγεται στη σφαίρα του ανέφικτου. Το μόνο κέρδος που θα προσποριστούν είναι η κενή θέση ξένου που θα αφήσει. Α, και κάτι άλλο: όσα λεφτά απομένει να εισπράξει μέχρι το καλοκαίρι του 2013.

Ο Βραζιλιάνος αποδείχθηκε μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφικές αστοχίες, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πληρώσει 9 εκατ. ευρώ πριν από 4,5 χρόνια για την απόκτηση του 70% των δικαιωμάτων του. Το γεγονός ότι του έδωσαν εντολή να γυμνάζεται εφεξής με την ομάδα Νέων αποτελεί σαφές μήνυμα: βρες ομάδα και φύγε.

Στον άλλο Ολυμπιακό, τον μπασκετικό, γνώριζαν από καιρό ότι ο Ντόρσεϊ είναι... κινητό πρόβλημα. Τον περασμένο Ιούλιο τον είχαν πιάσει οι καταθλίψεις του, τώρα η αγωνιστική συμπεριφορά των συμπαιχτών του, αλλά και ο νέος του προπονητής Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει το κουμπί ενός όντως προβληματικού αθλητή.

Πηγή: Εθνοσπόρ