-Κύριε Τρινκέρι, καλησπέρα σας... Καλή χρονιά και συγχαρητήρια για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ελλάδος.
«Ευχαριστώ πολύ, αλλά δε νομίζω ότι έχω κάνει κάτι για να δεχθώ "συγχαρητήρια"... Θα τα δεχόμουν απλόχερα, αν είχαμε πετύχει κάποιον στόχο, οπότε μακάρι να έχουμε τον ίδιο διάλογο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο έπειτα το Eurobasket. Προς το παρόν είναι ώρα ευθύνης, γιατί η κληρονομιά είναι βαριά. Συγχωρέστε με, αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα, γιατί υπάρχει όρος στο συμβόλαιό μου, που δεν μου επιτρέπει να δίνω συνεντεύξεις χωρίς την έγκριση της ομοσπονδίας».

Αυτός ήταν ο ακριβής διάλογος, που είχαμε με τον 44χρονο Ιταλό τεχνικό της Καντού, λίγες ώρες έπειτα την επισημοποίηση της συνεργασίας του με την ελληνική ομοσπονδία και 10 ημέρες έπειτα τη συνέντευξη που μας παραχώρησε και με την οποία ουσιαστικά προανήγγειλε τη συμφωνία του με την Εθνική Ελλάδος. Αμέσως μετά το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον μπασκετικό συντάκτη της Gazzetta dello Sport, Λούκα Κιαμπότι, και με τη βοήθειά του σας παρουσιάζει ποιος είναι ο Αντρέα Τρινκιέρι μέσα κι έξω απ' τους αγωνιστικούς χώρους!

Διαβάστε αναλυτικά στο gazzetta.gr