Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Αυτό που μας απασχολεί και μας ανησυχεί και το έχω βάλει και κεντρικό θέμα στο επόμενο συμβούλιο της FΙΒΑ είναι ότι το Ευρωμπάσκετ και γενικότερα τέτοιες διοργανώσεις τείνουν να υποβαθμιστούν. Η υπέρ εμπορευματοποίηση ελέγχει τα πάντα. Για αυτό βλέπουμε μεγάλους αστέρες υποκινούμενους από ατζέντηδες να μην παίζουν με τις Εθνικές τους ομάδες. Για να είναι ξεκούραστοι και καλά, παίζουνε 100 παιχνίδια στο ΝΒΑ, τα έξι παιχνίδια παραπάνω τους πείραζαν. Το μπάσκετ έχει ξεφύγει επίπεδο, πλέον κάνουν κουμάντο οι ατζέντηδες και οι μάνατζερ. Η απουσία των μεγάλων ονομάτων στο φετινό Ευρωμπάσκετ είναι το μεγάλο πρόβλημα, πρέπει να βρούμε τι φταίει και να το γιατρέψουμε. Εμείς στοχεύουμε σε μια πολύ υψηλή θέση, πάμε για μετάλλιο αλλά σε λίγες μέρες θα είμαστε πιο έτοιμοι για να βγάλουμε συμπεράσματα, ακόμα είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας αλλά είμαστε σε καλό επίπεδο».
Για τον Μαυροκεφαλίδη και την επιστροφή του:
«Έδειξε πολύ καλή συμπεριφορά, μια μεταμέλεια και πάει πολύ καλά και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι για αυτό».
Για τα δυο «αμερικανάκια» τον Κουφό και τον Καλάθη:
«Είναι και οι δυο στα χέρια των ατζέντηδων, αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα, τους κάνουν ότι θέλουν, δεν φταίει το ΝΒΑ. Είναι αυτό που λέγαμε πριν, μιλήσαμε και με τις ομάδες και μας είπαν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Το άθλημα διακινείται από τους ατζέντηδες».
Για τον Κατσικάρη:
«Τον θέλαμε τον Κατσικάρη αλλά δεν έγινε αυτή η συνύπαρξη, προτίμησε να πάει στην Ρωσία. Είναι πολύ καλό παιδί και πολύ καλός προπονητής».
Για τον Αντετοκούνμπο:
«Ο Αντετοκούμπο θέλει ακόμα πολύ δουλεία και εγώ από την μεριά που έχω κάποια ερωτηματικά. Δεν είναι ακόμα έτοιμος, Του έχουν φουσκώσει πολύ τα μυαλά, πρέπει να τον αφήσουμε στην ησυχία του. Ο Παπαπέτρου είναι έτοιμος και είναι το νέο μεγάλο αστέρι που βγάζει το Ελληνικό μπάσκετ».