Ξέρω καλά ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που χαλιούνται από τις πολλές και ευρείες νίκες στα φιλικά προετοιμασίας, γιατί αποπροσανατολίζουν. Ενδεχομένως δεν έχουν άδικο, όμως η εικόνα της ομάδας του Τρινκιέρι απόψε με έκανε να χαμογελάσω. Είδα όλο τον αγώνα με τη Γαλλία κι αν ένα πράγμα με ενθουσίασε είναι ότι τα παιδιά παίζουν στην επίθεση απελευθερωμένα (όχι άναρχα) και στην άμυνα (μετά το πρώτο ημίχρονο) πειθαρχημένα και με απόλυτη συγκέντρωση. Βάλαμε ξανά σχεδόν ογδόντα πόντους, φάγαμε λιγότερους από 70. Αυτό συνιστά βελτίωση.

Υπενθυμίζω ότι παίξαμε ξανά χωρίς Σπανούλη. Μου άρεσαν πάρα πολύ τα δίδυμα Ζήση-Μπράμος, Σλούκα-Ζήση και Σλούκα-Μπράμος. Σκεφτείτε και με V-Span τι έχει να γίνει. Παπανικολάου-Περπε είναι αχτύπητο δίδυμο. Πρίντεζης όλα τα λεφτά. Ο Μαυροκεφαλίδης παίζεται και σκοράρει κατά το δοκούν, ενώ στην άμυνα ουδείς τολμά να τον ποστάρει. Μου άρεσε τρελά ο τσαμπουκάς του Καβαδα που είναι σαν έτοιμος από καιρό. Με την αποψινή εικόνα θα τον έβαζα δωδεκάδα , όσο ρίσκο κι αν ενέχει κάτι τέτοιο. Το παλικαράκι εκμεταλλεύεται και το δευτερόλεπτο που θα πάρει από τον Τρινκιέρι. Μαγκάκος και μπράβο του.

Σκεφτείτε για λίγο ότι αυτή η ομάδα έπαιξε πολύ όμορφο και αποδοτικό μπάσκετ χωρίς Σπανούλη, Μπουρούση, Καιμακόγλου. Σας κουράζω ίσως αλλά μου άνοιξε η όρεξη βλέποντας μια ομάδα με εφεδρείες "βασικές", με άρτιο τρανζίσιον σε άμυνα και επίθεση, με όρεξη, πάθος , ταλέντο , επιθετικό οίστρο και συγκέντρωση. Είναι μεγάλο πράγμα η ηρεμία που προσφέρει ο Τρινκιέρι από τον πάγκο. Και για να απαντήσω σε κάτι φιλαράκια, ναι ρε σεις, ο μπούλης με τη βερμούδα και τα γυαλάκια. Μπασκετάρα παίζει ο τύπος. Ταιριάζει απόλυτα στη μενταλιτέ αυτής της ομάδας, είμαι βέβαιος.

Η Γαλλία εξαφανισμένη. Ποιος Πάρκερ, ποιος Ζελαμπαλ, ποιος Ντιο; Πνίγηκαν στην άμυνα μας, δεν μας ακολούθησαν ποτέ στην επίθεση.

Έχουμε ωραία ομάδα παιδιά και βλέπω το τρέιλερ του ΑΝΤ1 να γίνεται πραγματικότητα τον Σεπτέμβριο. Όλη η Ελλάδα να παίζει μπάσκετ ακόμα και στα σουπερμάρκετ με... πεπόνια.

Την ώρα που η Ελλάδα νικούσε τη Γαλλία , ο Γιουσέιν Μπολτ τερμάτιζε πρώτος και στη Μόσχα με 9.77. Δεν αντέχω τα καραγκιοζιλίκια του "καθαρού" Τζαμαικανου ρε αδέλφια. Προσβάλει την αισθητική μου, υποτιμά τη νοημοσύνη μου. Συγγνώμη αν σας το χαλάω, αλλά δεν πιστεύω σε υπερανθρώπους. Δε λέω έχει πλακίτσα το σόου του πριν, κατά τη διάρκεια και μετά, αλλά προσωπικά με χαλάει και στη δική μου λογική συνιστά ύβρι που αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί. Συγγνώμη για το άσχετο, αλλά αν δεν το έγραφα θα έσκαγα.

Υ.Γ: Καλή τύχη αύριο Κώστα Φιλιππίδη. Ήρθε η ώρα σου...

Πηγή: pamesports.gr