Οι θύμησες πολλές από την πρώτη φορά. Οι εικόνες περνούν συχνά μπροστά από τα μάτια, αλλά στα αυτιά ηχεί η φωνή του αείμνηστου και ξεχωριστού ανθρώπου, Χρήστου Μότσια που είχε την ευθύνη του ρεπορτάζ μπάσκετ. «Αγόρι μου δεν πήγες πουθενά; Δεν είδες το μέρος;» αναρωτήθηκε όταν έλαβε αρνητική απάντηση στις σχετικές ερωτήσεις του. «Παιδί μου το επάγγελμα αυτό μας προσφέρει πολλά. Είναι ευλογία ότι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό αλλά και το γεγονός ότι έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ταξίδια. Να το εκμεταλλεύεσαι. Να ανακαλύπτεις το μέρος, να μαζεύεις εικόνες ζωής...» ήταν τα λόγια του, που έμοιαζαν παρατηρήσεις αν και ήταν συμβουλές.

Από τότε πέρασαν χρόνια. Χρόνια πολλά στην κυριολεξία. Ωστόσο το άγχος της δουλειάς δεν έχει φύγει. Δεν είναι ασήκωτο όπως τότε και πάντα υπάρχει χώρος και χρόνος για εξερεύνηση του τόπου. Και το δίγλωσσο Κόπερ, στο οποίο θα κατοικοεδρεύουμε μαζί με την Εθνική ομάδα μπάσκετ μέχρι την ερχόμενη Τρίτη (10/9), είναι δελεαστικό μέρος. Σε προκαλεί να μάθεις για αυτό από την πρώτη ταμπέλα που θα συναντήσεις ερχόμενος από την κοντινή Τεργιέστη της Ιταλίας.

«Koper-Capodistria» γράφει ο κίτρινος σηματοδότης που δείχνει την κατεύθυνση για την πόλη των 25.000 κατοίκων. Ο συνειρμός αβίαστος και ουσιαστικά εύστοχος. Ιωάννης Καποδίστριας; Κι όμως ναι. Η πόλη που θα φιλοξενήσει από την Τετάρτη (4/9) τους αγώνες του Δ’ ομίλου για την Α’ φάση του Ευρωμπάσκετ έχει άμεση σχέση με τον πρώτο Κυβερνήτη του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο εδώ.