Το είχε πει σε ανύποπτο χρόνο ο Τελέτοβιτς... Κοιτώντας το ρόστερ της Εθνικής ομάδας ο σούπερ σκόρερ των Βόσνιων είχε παραδεχθεί ότι η πληρότητα της «Επίσημης αγαπημένης» του προκαλούσε νευρικό γέλιο. Αδικο είχε;

Μπορεί στη 12άδα που βρίσκεται στη Σλοβενία να μην υπάρχει ένας ΝΒΑer, υπάρχουν, όμως, υπερβολικά πολλοί παίκτες που έχουν μάθει ότι σε κάθε ματς πρέπει να νικούν. Που κάθε άνοιξη προς το καλοκαιράκι σηκώνουν τίτλους και κάνουν φιέστες. Αυτό το διαμορφωμένο DNA του νικητή που έχουν οι Ελληνες διεθνείς είναι και αυτό που βοηθά τον καλό προπονητή να φτιάξει μια εξαιρετική ομάδα. Στοιχείο που φάνηκε και στην αντίδραση των γαλάζιων στην πρεμιέρα τους σε αυτό το Ευρωμπάσκετ αλλά και στη διαχείριση του πρώτου ματς κόντρα στη Σουηδία.

Οταν ο Τρινκιέρι έβαλε 2ο καθαρό γκαρντ στην πεντάδα και βρήκε τον κατάλληλο ψηλό (Μπουρούση) να χτυπήσει στο σετ παιχνίδι το ματς ήταν ιστορία. Η Σουηδία δεν μπορούσε πια να ενοχλήσει. Ούτε ο Τέιλορ μπορούσε να σκοράρει σε ρυθμούς Σμιντ, ειδικά από τη στιγμή που ο Γερέμπκο δεν κατάφερε ποτέ να μας δείξει γιατί παίζει στους Πίστονς. Δεν της έφταιγε της Σουηδίας, όμως, μόνο αυτό. Εμπαινε ο Μπουρούσης, τα είπαμε.

Την έβαζε στο καλάθι με κάθε τρόπο. Εμπαινε ο Ζήσης; Μαέστρος πραγματικός, κοντρόλαρε απόλυτα τις επιθέσεις την ομάδας και άνοιξε τον δρόμο για μια άνετη επικράτηση. Εμπαινε ο Περπέρογλου; Ελα να σου δείξω πώς κάνεις το ποστάρισμα, έλα να σε παίξω μέσα - έξω, έλα να σου πάρω το φάουλ να σε στείλω στον πάγκο.

Στο επόμενο ματς μπορεί να μπει ο Φώτσης και να τους μουρλάνει στην τάπα, μπορεί να κάνει ο Πρίντεζης τα υδραυλικά του, μπορεί να αποφασίσει ο Σπανούλης να βάλει 30 πόντους και να μοιράσει 10 ασίστ. Κι αν δεν σας κάνουν αυτοί, αυτή η «δουλειά» γίνεται και από τον Παπανικολάου, τον Καϊμακόγλου, τον Μπράμο, τον Μαυροκεφαλίδη. Γενικά... Το ρόστερ της Ελλάδας είναι γεμάτο «μπελάδες» για τους αντιπάλους. Οι Σουηδοί δεν κατάφεραν να ξεμπλέξουν. Μένει να δούμε τι θα κάνουν οι Ρώσοι...

Πηγή: sport-fm.gr