Αλλά στο µπασκετικό remake της κι επειδή φαντάζοµαι πως ο Αµερικανός ηθοποιός συνεχίζει τις διακοπές του στην Αντίπαρο και δεν ήταν διαθέσιµος για τις επικίνδυνες σκηνές, τον ρόλο του µπορεί κάλλιστα να τον υποδυθεί ο Σπανούλης, ο οποίος είναι κιόλας γεννηµένος κασκαντέρ!

Απλώς σε αντίθεση µε τον πρωτότυπο τίτλο της ταινίας, εδώ ο ενικός αριθµός δεν φτάνει, αλλά απαιτείται πληθυντικός, διότι µαζί µε τον Βασίλη, ξενύχτησαν και άλλοι τέσσερις νοµαταίοι, που µετέτρεψαν το δωµάτιο 115 του ξενοδοχείου «Mirna» του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκοµείου «Metropolitan» µε το οποίο είναι συµβεβληµένη η ΕΟΚ για τις ιατρικές ανάγκες της Εθνικής!

Δεν ξέρω εάν ο Μπίλης θα είναι διαθέσιµος για το αποψινό παραδοσιακό ντέρµπι µε την Τουρκία. Δεν το ξέρει ούτε ο Τρινκιέρι (κι ίσως είναι ο λόγος για τον οποίο χθες το µεσηµέρι, αν και δεν είναι καπνιστής, έκανε τράκα ένα τσιγάρο από τον Φώτη Κατσικάρη!) ούτε ο ίδιος ο V-Span, ούτε ο Θεός ο ίδιος: εάν ωστόσο δεν καταφέρει να νικήσει το διάστρεµµα, το οίδηµα, τον χρόνο και την γκαντεµιά (ενδεχόµενο που θεωρείται κιόλας το πιθανότερο) κανείς από το επιτελείο της Εθνικής δεν πρέπει να νιώθει τύψεις.

Ολοι µα όλοι ανεξαιρέτως έκαναν το καθήκον τους και µε το παραπάνω, συµπεριλαµβανοµένου και του συγκατοίκου, συντρόφου και κουµπάρου του: την ώρα που ο γιατρός και οι φυσικοθεραπευτές έπιαναν δουλειά, ο Νίκος Ζήσης πρώτα του κουβάλησε το φαγητό σε δίσκο και ύστερα του κράτησε παρέα. Οταν άρχισε να νυστάζει κι ενώ η ώρα ήταν ήδη περασµένη, πήρε τα συµπράγκαλά του και µετακόµισε στο δωµάτιο του συνεπώνυµού του φυσικοθεραπευτή, Σπύρου Ζήση, για να τους αφήσει να συνεχίσουν τη µάχη τους!

Αγρυπνοι στο Κόπερ λοιπόν: ο Σπανούλης ξαπλωµένος στο κρεβάτι κι από πάνω του λυτοί και δεµένοι για να τον κάνουν καλά, ο γιατρός Νίκος Κουκουλιάς, οι φυσικοθεραπευτές Τηλέµαχος Τσαγκρώνης, Σπύρος Ζήσης και Βαγγέλης Ντεκουµές, που έβαλαν όλη την τέχνη τους µε πρώτο στόχο (από την ώρα που κάθισε ο Βασίλης στον πάγκο, αλλά ακόµη και µέσα στο πούλµαν καθ' οδόν από το γήπεδο προς το ξενοδοχείο) να µην αφήσουν το διάστρεµµα να εξαπλωθεί και να µετριάσουν το οίδηµα.

Η επιχείρηση άρχισε στο γήπεδο, συνεχίστηκε στο πούλµαν και κατέληξε στο δωµάτιο του ξενοδοχείου, όπου ο Σπανούλης παραµένει έγκλειστος από προχθές το βράδυ. Με το που γλίστρησε, στην προσπάθεια του να αποφύγει έναν αντίπαλό του, ο Βασίλης αντικαταστάθηκε και αµέσως άρχισε να δοκιµάζει το δεξιό πόδι του, περπατώντας πάνω κάτω.

Στη συνέχεια –και επειδή οι Ρώσοι µείωσαν τη διαφορά-επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο για ένα λεπτό, αλλά χώλαινε και αµέσως αποσύρθηκε και ξάπλωσε το πόδι του σε µια καρέκλα αφήνοντάς το στα χέρια του Τηλέµαχου Τσαγκρώνη που του έβαλε πάγο για να µη χαθεί ούτε ένα δευτερόλεπτο!

Οταν η οµάδα επέστρεψε στο ξενοδοχείο, ο Σπανούλης ξάπλωσε στο κρεβάτι και δεν έκλεισε µάτι (όπως και η οµάδα εργασίας) έως τις οκτώ το πρωί! Με συγκεκριµένη χρονική συχνότητα κι ενώ στα µεσοδιαστήµατα τον άφηναν να λαγοκοιµάται, οι φυσικοθεραπευτές, υπό την επίβλεψη του γιατρού, τον ξυπνούσαν και τον υπέβαλλαν σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες: παγοθεραπεία, ειδική ελαστική επίδεση, ακινητοποίηση σε ανάρροπη θέση και φαρµακευτική αγωγή. Γύρω στις οκτώ το πρωί τον άφησαν να κοιµηθεί και από χθες το µεσηµέρι άρχισαν να τον υποβάλλουν και πάλι στην ίδια διαδικασία, προσθέτοντας τους υπερήχους και τα µαγνητικά ρεύµατα.

Πηγή: Goal