Σήμερα έχει δυο πολύ σημαντικά γεγονότα. Το ένα έχει να κάνει με τον αγώνα στο Ευρωμπάσκετ μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας. Εντάξει, δεν είναι και νοκ άουτ το ματς, για να κορυφωθεί η αγωνία, όμως όπως και να το κάνουμε έχει ενδιαφέρον πάντα η συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Το τρία στα τρία

Από τη μια, λοιπόν, η Ελλάδα θέλει να πικράνει την Τουρκία για να κάνει το τρία στα τρία, ώστε να αποδείξει ότι είναι το σούπερ φαβορί στον όμιλο, ενώ από την άλλη η γειτονική χώρα ψάχνει τη νίκη για να αναθαρρήσει κάπως.

Κι έτσι ο αγώνας σίγουρα θα καθηλώσει τόσο τους Έλληνες, όσο και τους Τούρκους. Όπως γίνεται συνήθως, άλλωστε.

Με Κωνσταντινούπολη

Υπάρχει, όμως, και κάτι ακόμα μέσα στο Σάββατο. Που έχει να κάνει με την Κωνσταντινούπολη. Η οποία είναι υποψήφια για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Σε λίγες ώρες, λοιπόν, γίνεται η ψηφοφορία στο Μπουένος Άιρες.

Με συγκρούσεις

Η Κωνσταντινούπολη, ενώ ήταν από τα φαβορί, τις τελευταίες εβδομάδες έχει χάσει αρκετές πιθανότητες. Έτσι φαίνεται στις εκτιμήσεις που γίνονται και στις προβλέπεις.

Κι όλα αυτά μετά τα εκτεταμένα επεισόδια και τις συγκρούσεις στους δρόμους στις αρχές καλοκαιριού, αλλά και αυτές τις μέρες λόγω των συνόρων με τη Συρία, όπου η κατάσταση είναι έκρυθμη.

Φαβορί θεωρείται το Τόκιο, κι ας έχει τη Φουκουσίμα με τον πυρηνικό εφιάλτη. Και κατά δεύτερο λόγο η Μαδρίτη, παρά την ύφεση στην Ισπανία, αλλά και την Ευρώπη. Η Κωνσταντινούπολη είναι τρίτη στις προβλέψεις.

Δύσκολη η διπλή έκπληξη

Αν, λοιπόν, η μια πίκρα προέλθει για τους Τούρκους από την Εθνική Ελλάδας στο μπάσκετ, τότε πιθανότατα η δεύτερη να έχει να κάνει με την ψηφοφορία της ΔΟΕ. Οι Τούρκοι, άλλωστε, θέλουν πολύ τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα στεναχωρηθούν αν δεν τους πάρουν κι αυτή τη φορά.

Ωστόσο, και για να κερδίσουν την Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ και για να πάρουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα χρειαστεί να κάνουν τη διπλή έκπληξη. Κάτι ούτως ή άλλως δύσκολο.