athlitika neachampions leagueeuropa leagueελληνες εξωτερικουSuperleagueΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
Αντώνης ΚατσαρόςΟ καλύτερος Παναθηναϊκός Παναγιώτης ΠερπερίδηςΗ wild card, ο... Διαμαντίδης κι ο... Τρινκιέρι! Μιχάλης ΤσώχοςΟύτε για προπόνηση Παύλος ΠαπαδημητρίουΟ αξιότιμος σενιόρ Μίτσελ Γιάννης ΔάραςΑστειότητα και σοβαρότητα Άγγελος ΜενδρινόςΤα όσκαρ και τα αντι...όσκαρ! Άρις ΝικολάκηςΝέα ανεπίτρεπτη απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ Δημήτρης ΠαπανικολάουΧαβι-έ(φυγε) από την περιοχή και νίκησε! Μιλτιάδης ΠαναγιωτόπουλοςΙδανικός αυτόχειρας ο Ατρόμητος; Ιάκωβος ΦιλιππούσηςΟ Σπανούλης έδειξε ξεκάθαρα τον δρόμο!!!

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Κύπελλο Ελλάδας
Football League
Εθνική Ομάδα
Ποδόσφαιρο Ελλάδα
ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Παγκόσμιο κύπελλο νέων
Confederations Cup
euro 2012
Εθνικά Πρωταθλήματα
Αγγλία
Γαλλία
Γερμανία
Ισπανία
Ιταλία
Κύπρος
Κόπα Άφρικα
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Eurobasket 2013
Euroleague
Α1
ΒΟΛΕΙ
ΣΤΟΙΧΗΜΑ
Προγνωστικά
Αποτελέσματα
Κουπόνι ΟΠΑΠ
VIDEOS
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Υγρός Στίβος
Τένις
Κωπηλασία
Μηχανοκίνητα
Στίβος
Ροή Ειδήσεων
HOT
Βρίσκεστε εδώ: | Αρχική σελίδα | Αρθρογράφοι | Ιάκωβος Φιλιππούσης | Ο Σπανούλης έδειξε ξεκάθαρα τον δρόμο!!! LIVE SCORE
Ιάκωβος ΦιλιππούσηςΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΠροσωρινά Μη Διαθέσιμο
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013, 20:21Ο Σπανούλης έδειξε ξεκάθαρα τον δρόμο!!!


Η σημερινή, έστω και καθυστερημένη, τοποθέτηση του Βασίλη Σπανούλη για το μέλλον της εθνικής ομάδας, θέτει πιστεύω το «κερασάκι στην τούρτα» της... ανευθυνότητας, με την οποία διαχειρίστηκε ο Αντρέα Τρινκιέρι μια από τις σοβαρότερες δυνάμεις του ευρωπαικού μπάσκετ, αλλά και τον ευκαιριακό τρόπο με τον οποίο «φρόντισε» να εκθέσει (;) ακόμα και τον φυσικό ηγέτη της ελληνικής ομάδας, με τη δήλωση του (από το...Καζάν) για την (δήθεν) συμφωνία στο περίφημο... ξεσκαρτάρισμα στο υλικό της.

Ο Βασίλης Σπανούλης διευκρίνισε σήμερα απλά ότι δεν αναφερόταν σε πρόσωπα, όπως έντεχνα περνούσε στα ΜΜΕ ο ιταλός τεχνικός, αλλά σε καταστάσεις μέσα στο παρκέ, όπου πράγματι και κατά γενική ομολογία, η εθνική μας παρουσίασε άσχημο πρόσωπο και για τις οποίες προφανώς είναι υπέυθυνος ο εκάστοτε προπονητής.

Εννοώ, δηλαδή, αυτό το αλλαλούμ που παρουσίασε η ελληνική ομάδα απέναντι στους Ιταλούς και τους Φινλανδούς (τα πλέον κρίσιμα ματς της διοργάνωσης), όταν τα 3 τριάρια και τα 3 τεσσάρια μας είχαν... χάσει κάθε αγωνιστικό προσανατολισμό, με εκείνα τα περίεργα ημίψηλα σχήματα και τα απίθανα ματς-απς που κατέστησαν... εθνικούς ήρωες τον Κόπονεν και τον Μπελινέλι.

Αλήθεια, είδατε σε καμία άλλη εθνική ομάδα 3 παίκτες σε κάθε θέση, και ροτέισον με 11 παίκτες; Είδατε σε άλλο ρόστερ μόλις 3 «καθαρόαιμα» γκαρντς; Είδατε «ημίψηλους» σε ρόλο ψηλών και τους ψηλούς στον πάγκο;

Με όποιον σοβαρό τεχνικό και να μιλήσετε, θα σας πει ότι σε τουρνουά 3 εβδομάδων, χρειάζονται 2 παίκτες σε κάθε θέση, ροτέισον 20 λεπτών για τον καθένα, ώστε να μπορούν να φορμαριστούν, 4 ή 5 γκαρντς γιατί αυτές οι θέσεις δίνουν τους τίτλους. Επίσης θα επιμείνει ότι όταν μια ομάδα διαθέτει παίκτες όπως ο Σπανούλης, ο Παπανικολάου, ο Ζήσης, ο Περπέρογλου, ο Φώτσης, ο Πρίντεζης, ο Μπουρούσης, ο Καιμακόγλου, τότε είναι δουλειά του αντιπάλου της να προσπαθήσει να αλλάξει τις ισορροπίες του αγώνα και όχι του προπονητή αυτών των παικτών να προσαρμοστεί στον -προφανώς υποδεέστερο- αντίπαλο.

Δεν τα διαβάζετε πρώτη φορά από μας αυτά... Ούτε συνεχίζει η στήλη να στηλιτεύει τη συμπεριφορά ενός ήδη «τελειωμένου» προπονητή... εκ του ασφαλούς.

Επισημαίνει αυτά που και ο Σπανούλης εμμέσως πλην σαφώς σήμερα ξεκαθάρισε, προς άρση κάθε παρεξήγησης και για να είναι καθαρές και κρυστάλλινες και οι σχέσεις μεταξύ των διεθνών, στοιχείο απαραίτητο για την πρόοδο κάθε ομάδας.

Υπογραμμίζω επίσης και την αναφορά του Σπανούλη στον ρόλο των διοικούντων της ομοσπονδίας και της εθνικής. Ο Σπανούλης έχει ηγετικές ικανότητες και αυτό του δίνει τη δυνατότητα να μπορεί να εκφράζεται και για θέματα που γι άλλους συμπαίκτες του είναι «ταμπού». Το συγκεκριμένο θέμα είναι άλλωστε «άβατο» και για πολλούς συναδέλφους μας....

Η στήλη έχει τοποθετηθεί από τις ημέρες του ευρωμπάσκετ: υπάρχει τεράστιο έλειμμα σε ικανούς κι έμπειρους παράγοντες και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι πια εξαιρετικά μόνος... Η επιλογή να συμφωνούν όλοι με τις απόψεις του και να ακολουθούν... παλαιολιθικές μεθόδους διοίκησης ομάδων και προσέγγισης των παικτών και του προπονητή, ώστε να (νομίζουν ότι) είναι αρεστοί, δεν συνεισφέρει σε τίποτα πια, γιατί απλά τα αποτελέσματα αυτής της ανεύθυνης πρακτικής τα ζήσαμε στη Σλοβενία.

Εκεί όπου οι Ουκρανοί είχαν δίπλα τους τον τεράστιο Βολκόφ, που είχε... ψύχωση με την ομάδα του, οι Λιθουανοί τον Σαμπόνις και τον Μαρτσιουλιόνις, εγγυητές ηρεμίας και ενότητας, οι Σέρβοι τον Μποντιρόγκα και τον Τάρλατς, οι Κροάτες τον Γκόλεματς, οι Σλοβένοι τον Γιάκα Ντανέου. Εμεις;

Μήπως η ομοσπονδία έχει μια χρυσή ευκαιρία να προσλάβει έναν σοβαρό τεχνικό με ορίζοντα τουλάχιστον 3ετίας και να ενεργοποίησει σοβαρά παιδιά του μπάσκετ και με ηγετικές ικανότητες, όπως τον Φασούλα, τον Σιγάλα, τον Αλβέρτη, τον Παπαλουκά σε πόστα υπευθυνότητας και διοίκησης; Μήπως να αναβαθμιστεί και ο Δημήτρης Παπανικολάου, που...έσκαγε σε κάθε αρνητικό αποτέλεσμα;

Μήπως να ξαναδούμε πάλι από άλλο πρίσμα τον Γιαννάκη, τον Κατσικάρη, τον Ζούρο;

Μήπως είναι η ώρα της γενικής επιστράτευσης κι επιπλέον της πλαισίωσης της ομοσπονδίας σε πρότυπα επιτυχίας και διάκρισης; (ελληνικά όχι ουκρανικά, Αντρέα....)

Πηγή: pamesports.gr