«Εάν δεν ελεγχθούν πρώτα τα ασφαλιστήρια, οι αθλητές δεν θα μπουν στο λεωφορείο για το Καρπενήσι», διέδωσε νωρίς, πριν ανακρούσει πρύμναν. Θεώρησε, προφανώς, ότι ήταν πρόσχημα το «αύριο» της ΕΟΚ, ώστε να βρεθεί ο Ολυμπιακός προ τετελεσμένων. Και πιθανότατα έχει δίκαιο. Προσπάθησε, ωστόσο, να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα και το έχασε αυτό το δίκαιο.

 

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ της ΕΟΚ είναι αχαρακτήριστη, αλλά ο επίσημος Ολυμπιακός έκανε με καθυστέρηση την κίνηση της καλής θέλησης. Ευτυχώς, ήρθε στα σύγκαλά του έγκαιρα. Θα ήταν εγκληματικό να χαθεί πολύτιμος χρόνος όπως χάθηκε στην περίπτωση της Εθνικής Νέων.

 

ΑΠΟΡΩ τι είδους έλεγχος θα γίνει στα ασφαλιστήρια και τι ακριβώς περιμένει να ανιχνεύσει ο Ολυμπιακός. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, εδώ και πολλές εβδομάδες. Οι μπασκετμπολίστες είναι πλήρως καλυμμένοι από το συμβόλαιο που έφτιαξε η εταιρεία Arch για λογαριασμό της FIBA, με «ταβάνι» τους 12 μήνες απουσίας και τα 2 εκατομμύρια ευρώ για κάθε ασφαλισμένο.

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ Ομοσπονδία έκανε αυτό ακριβώς που υπαγορεύεται από τον κανονισμό. Δεν είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε πρόσθετη ασφάλιση, για τα επόμενα χρόνια του συμβολαίου λ.χ. του Πρίντεζη. Αυτό θα μπορούσε να το κάνει ο ίδιος ο αθλητής ή ο σύλλογός του, ώστε να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Τα ποσά είναι σχεδόν ασήμαντα.

 

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ, βεβαίως, η Ομοσπονδία να προχωρήσει σε κίνηση καλής θέλησης και να δείξει πνεύμα συνεργασίας. Αλλά αυτές είναι λέξεις άγνωστες στη σατραπεία της ΕΟΚ. Τα τελευταία ψήγματα διαλλακτικότητας εξαφανίστηκαν τις μέρες των τελικών της Α1, όταν οι Αγγελόπουλοι προχώρησαν σε εκείνες τις προσβλητικές δηλώσεις για τον Βασιλακόπουλο.

 

ΕΚΤΟΤΕ, επικρατούν συνθήκες πολέμου, έστω σιωπηρού. Πάλι καλά που υπήρξε ένας δίαυλος συνεννόησης τις τελευταίες εβδομάδες. Τον άνοιξε διάπλατα η απειλή της τιμωρίας.

 

ΑΥΤΑ ΠΟΥ γράφω παραπάνω θα ανακαλύψουν οι εμπειρογνώμονες του Ολυμπιακού: τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Εάν η διοίκηση της ΚΑΕ αποφασίσει να προχωρήσει σε ρήξη, θα κερδίσει το χειροκρότημα της χουλιγκαναρίας, αλλά θα θεωρηθεί ευθέως υπαίτια για τη διάλυση της Εθνικής ομάδας.

 

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ της δεν εδράζεται σε κανέναν κανονισμό, παρά μόνο στο ασθενικό «προηγούμενο» που δημιούργησαν Ομοσπονδίες φορτωμένες με συμβόλαια μαμούθ (Ισπανία, Γαλλία, Ρωσία κ.ά.). Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τέτοια, από τη στιγμή μάλιστα που βγήκε από την εξίσωση ο Σπανούλης.

 

Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ έκανε χθές δηλώσεις ως πλήρες μέλος της ομάδας. Ο Σλούκας εξομολογήθηκε την ανυπομονησία του πριν από μερικές ημέρες. Ο Αγραβάνης, ο Παπαπέτρου και ο Χριστοδούλου άσκησαν πίεση με όλους τους πιθανούς τρόπους για να παίξουν στο Ευρωμπάσκετ Νέων. Από τους φετινούς διεθνείς του Ολυμπιακού, μόνο ο Βαγγέλης Μάντζαρης παραμένει σιωπηλός, ίσως επειδή τον έμπλεξε σε περίεργα γρανάζια ο... Παναθηναϊκός.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ χρειάζονται συνεντεύξεις για να μάθουμε τις διαθέσεις του Μάντζαρη περί Εθνικής: το παιδί ήθελε πέρυσι να παίξει στο Ευρωμπάσκετ, ενώ είχε χειρουργημένο χιαστό.

 

Πηγή: sportday.gr