Εάν στη θέση του βρισκόταν παίκτης του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού, θα είχε κινητοποιηθεί το σύμπαν, χωρίς να εξαιρούνται οι πονηροί και οι βλάκες.
Διαβάζω τα χείλη τους σαν να τους έχω μπροστά μου: «Ελα μωρέ, από την ντόπα θα είναι». Ή μήπως δεν ακούστηκαν τέτοιες ανοησίες για τον συγχωρεμένο (νικημένο από λευχαιμία) Αλφόνσο Φορντ; Θυμάμαι και πολλά άλλα παρόμοια, όχι μόνο για διεθνείς μπασκετμπολίστες, αλλά και για τα παιδιά τους που συνέβη να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας. «Από τη ντόπα το έπαθαν».
Ο Δεληγιάννης έπαθε κρίση μυοπερικαρδίτιδας μετά τον αγώνα της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το πρόβλημα προήλθε από μία ίωση που ταλαιπώρησε τον οργανισμό του και σε καμία περίπτωση δεν ήταν έμφραγμα όπως αρχικά διαδόθηκε.
Ο νεαρός άνδρας έμεινε για 2-3 εικοσιτετράωρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ώσπου συνήλθε και μεταφέρθηκε σε απλό θάλαμο για να αναλάβει πλήρως τις δυνάμεις του και να συνεχίσει τις απαραίτητες εξετάσεις. «Σύντομα θα είναι ξανά κοντά μας», ανακοίνωσε η ομάδα του. Με τις θερμότερες ευχές μου, για γρήγορη και πλήρη ανάρρωση. Είναι και ικανός παίκτης ο Χρήστος, εκτός από καλό παλικάρι.
Στο αρχείο μου έχω μία παλιά φωτογραφία μου με τον Ρέτζι Λιούις, από μία επίσκεψη του άσου των Μπόστον Σέλτικς στην Ελλάδα. Αγκαζέ μ' εμένα ο πασίνγωστος τότε Λιούις ποζάρει χαμογελαστός χωρίς να υποψιάζεται τη μαύρη μοίρα που τον περίμενε. Λίγους μήνες αργότερα, σε μία καλοκαιρινή προπόνηση στο πανεπιστήμιο Μπράνταϊς της Μασαχουσέτης, ο 27χρόνος Λιούις έπαθε ανακοπή ενώ έτρεχε σαν ελάφι και άφησε την τελευταία του πνοή στο παρκέ.
«Αδενοϊος 2, ο ίδιος που προκαλεί το απλό κρυολόγημα», έγραψαν στην αυτοψία. Kαι τη μυοπερικαρδίτιδα, συμπληρώνω. Η Wall Street Journal δημοσίευσε υπονοούμενα για χρήση κοκαΐνης, αλλά οι Σέλτικς απείλησαν την εφημερίδα με αγωγή 100 εκατ. δολαρίων και σταμάτησαν την ανεύθυνη φημολογία.
Το 1990 πέθανε ξαφνικά μέσα στο γήπεδο ο Χανκ Γκάδερς, ο θαυματουργός σκόρερ του κολεγίου Λοϊόλα Μέριμαουντ. Υπέφερε από αρρυθμίες και δεν έπαιρνε τα φάρμακά του όταν είχε αγώνα. Παρόμοιο τραγικό τέλος είχε ο 28χρονος Τζέισον Κόλιερ των Ατλάντα Χοκς, αλλά και ο Ρόμπερτ Τρέιλορ και ο Κόνραντ Μακρέι που τίμησε τη φανέλα του ΠΑΟΚ.
Τέσσερις παίκτες που αγωνίζονται σήμερα στο ΝΒΑ έχουν στο στήθος την ουλή-φερμουάρ που προδίδει ότι πέρασαν από εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς: Τζεφ Γκριν, Τσάνινγκ Φράι, Τσακ Χέις, Ρόνι Τουριάφ. Την ίδια δοκιμασία πέρασαν παλαιότερα ο Κρις Ουίλκοξ, ο Φρεντ Χόιμπεργκ, ο Ιταν Τόμας.
«Αδελφότητα του φερμουάρ» αυτοαποκαλούνται. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι γιατροί διέγνωσαν μεγαλοκαρδία, κάτι που συχνά σημαδεύει μεγαλόσωμους άνδρες και σημαίνει αυτό ακριβώς που καταλαβαίνετε. Οι μπασκετμπολίστες έχουν συνήθως μεγάλη καρδιά. Και όχι μόνο μεταφορικά.
Πηγή: sday.gr