Για να λέμε του στραβού το δίκαιο με την ανάγνωση των δηλώσεων του νεαρού γκαρντ προσπαθούσες να καταλάβεις το πνεύμα τους. Ήταν θέμα καθαρής εφηβικής αθωότητας και συνάμα ανωριμότητας; Ήταν έκρηξη ειλικρίνειας; Ήταν η δημοσιοποίηση μιας πτυχής του χαρακτήρα του Δίπλαρου; Σε κάθε περίπτωση ο «χρυσός» πλέι μέικερ προέβη σε δηλώσεις που προκάλεσαν αίσθηση και έναν κύκλο συζητήσεων.
Αν δούμε το θέμα «ωμά» ο Δίπλαρος δεν έχει …ζήσει μεγάλες στιγμές της ΑΕΚ στο μπάσκετ, ωστόσο, θα έπρεπε να έχει ζυγίσει στο μυαλό του το μέγεθος μιας μεγάλης ομάδας. Θα έπρεπε πριν μιλήσει να έχει συμβουλευτεί ανθρώπους μεγαλύτερης εμπειρίας και ωριμότητας ώστε να έχει ξεφύγει από αυτόν τον σκόπελο. Ναι, η ΑΕΚ απέχει χρόνια από το υψηλό επίπεδο, ωστόσο, είναι η ΑΕΚ η οποία επιχειρεί να σταθεί ξανά στα πόδια της.
Εδώ, λοιπόν, γεννάται ένα μεγάλο ερώτημα. Τον «διώχνεις» ή τον «σώζεις» και παράλληλα τον προστατεύεις. Μη γνωρίζοντας το παρασκήνιο θα περιμένουμε από το ρεπορτάζ της ΑΕΚ να μάθουμε αν έγινε μια προσπάθεια ανασκευής των δηλώσεων, διότι σ’ έναν 18αρη μπορείς να χαλαλίσεις μια «κακή» δήλωση και να τον επαναφέρεις στον σωστό δρόμο.
Ουδείς είναι υποχρεωμένος να γεννιέται και να φιλά τον δικέφαλο, αλλά είναι υποχρεωμένος να τον σέβεται. Το πώς θα περάσει ένα «θέμα» είναι στη διακριτική ευχέρεια μιας ομάδας. Στα ενδότερα της αποφασίζουν αν θα δοθεί «χάρη» σ’ ένα τέτοιο περιστατικό και αν θα επιχειρηθεί να εξηγήσουν στον «μικρό» το λάθος του.
Να το φέρουν δηλαδή στον ίσιο δρόμο και να μπορέσουν να τον κάνουν ν’ αγαπήσει τον σύλλογο τους. Από την άλλη αν θέλουμε να είμαστε «ψυχροί εκτελεστές» σαφώς υπάρχει και η επιλογή που δείχνει τη πόρτα της εξόδου.
Παιδαγωγικά ένα παιδί το νουθετείς, επαγγελματικά έναν άντρα τον «τελειώνεις». Διαλέγετε και παίρνετε ποια άποψη ή στάση σας εκφράζει.
ΥΓ: Όταν ένα ΠΑΙΔΙ δίνει μια συνέντευξη που με μαθηματική ακρίβεια τ΄ οδηγεί στον λάκκο των λεόντων ίσως και να πρέπει να τον προστατεύσεις πριν «βγει». Επειδή έχουμε να κάνουμε με ΠΑΙΔΙ για κανένα άλλο λόγο.
Πηγή: onsports.gr