Πολλοί θα πουν πως ήταν τεράστια η αποτυχία, βάσει του ρόστερ και των προσδοκιών που υπήρχαν, όμως η αλήθεια δεν είναι έτσι…

Αυτή η ομάδα είχε τις δυνατότητες να φτάσει ψηλά, δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό. Είχε παίκτες που μπορούσαν να παίξουν ηγετικό ρόλο σε μια αναμέτρηση, όμως -εκ του αποτελέσματος- φάνηκε πως έλειψαν οι παίκτες που θα μπορούσαν να κάνουν την… βρώμικη δουλειά. Και το γεγονός αυτό έπαιξε τον ρόλο του στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της διοργάνωσης, το οποίο βρήκε τον Πάου Γκασόλ και την παρέα του να πανηγυρίζουν την πρόκριση στην τετράδα για ένατη διαδοχική φορά.

Όλα αυτά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να δείχνει δείγματα του ταλέντου του, όντας συγκλονιστικός στα λεπτά που αγωνίστηκε, έχοντας 12 πόντους και 17 ριμπάουντ.

Η Εθνική είναι εκτός τετράδας, όμως ο στόχος παραμένει και είναι μπροστά της. Η είσοδος στο προολυμπιακό τουρνουά είναι, πλέον, ο μεγάλος στόχος της ομάδας του Φώτη Κατσικάρη. Εάν κερδίσει την Λετονία, μάλιστα, την Πέμπτη (17/09) τότε θα καταλάβει την πέμπτη θέση της κατάταξης, η οποία θα είναι η καλύτερη από το 2009 και έπειτα, όταν ήρθε το τελευταίο μετάλλιο για την «γαλανόλευκη«, το χάλκινο στο Eurobasket της Πολωνίας.

Αυτό, όμως σε καμία περίπτωση δεν κάνει πετυχημένη την πορεία της Εθνικής. Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της διοργάνωσης η «γαλανόλευκη» δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και η μεγάλη πρόκριση στην τετράδα, αλλά και η διεκδίκηση ενός μεταλλίου, έπειτα από έξι ολόκληρα χρόνια, χάθηκαν, μετατρέποντας σε εφιάλτη το όνειρο κάθε Έλληνα.

Άλλωστε, πετυχημένη αυτή η ομάδα θα ήταν μόνο σε περίπτωση που προκρινόταν στην τετράδα της διοργάνωσης, μιας και ο προπονητής είχε τη δυνατότητα να επιλέξει όποιους ήθελε από την Ελλάδα, την Ευρώπη και το ΝΒΑ και να δημιουργήσει το ιδανικό ρόστερ.

Πηγή: Superbasket.gr