Η είδηση της χθεσινής ημέρας ήταν αδιαμφισβήτητα η ανακοίνωση του Βασίλη Σπανούλη περί αποχώρησης από την Εθνική ομάδα, ωστόσο ανατρέχοντας σε κάποιες παλιότερες δηλώσεις του παίκτη του Ολυμπιακού, διαβάσαμε και μία που προκαλεί απορίες.

Σε αυτήν ο μεγάλος Σπανούλης είχε δήλωσει "πιστός στρατιώτης της Εθνικής" και ότι θα "παίζει μέχρι τα 40 του", κάτι που είναι αρκετά οξύμωρο και πάει εντελώς κόντρα με την χθεσινή του απόφαση.

Φυσικά, ο 33χρονος γκαρντ έχει δικαίωμα να σταματήσει όποτε το θελήσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, έχοντας προσφέρει τα μέγιστα, ωστόσο αναπόφευκτα μια τέτοα απόφαση μας βάζει σε σκέψεις, αφού ο Σπανούλης είναι σίγουρο ότι θα μπορούσε να δώσει κι άλλα πράγματα για 1 ή 2 χρόνια ακόμα.

Ακολουθεί το χαρακτηρισκό απόσπασμα από την συνέντευξη του Βασίλη Σπανούλη στον Γιάννη Φιλέρη στο sport24.gr, πριν από τρία χρόνια όταν η "επίσημη αγαπημένη" αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

«Όχι, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο μυαλό μου. Να με έχει ο Θεός καλά και να πατάω στα πόδια μου, σε αυτή την ομάδα μπορώ να παίζω …μέχρι τα 40 μου! Είμαι στρατιώτης της Εθνικής, θεωρώ ότι μου έχει χαρίσει πολύ μεγάλες στιγμές. Αγαπώ την Εθνική και εφόσον είμαι υγιής δε πρόκειται ποτέ να της αρνηθώ τη συμμετοχή μου».