Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, που είναι τελικά ο Παππάς; Τι συμβαίνει τελικά με τον Νίκο Παππά; Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είδε στο πρόσωπο ενός δεινού σκόρερ το διάδοχο (όχι σε αξία βέβαια) του Δημήτρη Διαμαντίδη. Η απόφαση του Σάσα Τζόρτζεβιτς να θέσει εκτός πλάνων τον Έλληνα γκαρντ δημιουργεί απορίες, ειδικά σε ότι αφορά στο μέλλον του.
Συνήθως σ' αυτές τις υποθέσεις την αλήθεια δεν την μαθαίνει κανείς, καθώς είναι ερμητικά κλεισμένη εντός αποδυτηρίων και οι διαρροές δεν είναι πάντα αξιόπιστες. Ο Παππάς στο πλαίσιο ελληνοποίησης του Παναθηναϊκό αποκτήθηκε μαζί με τον Γιάνκοβιτς μ' ένα σημαντικό ποσό από τον Πανιώνιο, όταν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της λίγκας. Βεβαίως, άλλες οι απαιτήσεις μιας ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός κι άλλες του Πανιωνίου. Ο Παππάς δεν ήταν ιδιαίτερα λάτρης της άμυνας και έτσι δεν έκανε... χωριό με τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος είναι μετρ της αμυντικής τακτικής.
Η ατυχία με τον τραυματισμό
Και ενώ το στοίχημα του Παππά πήγαινε προς... εκτροχιασμό, ξαφνικά με τον -ιδιότροπο επίσης- Ιβάνοβιτς στον πάγκο, ο Έλληνας άσος έκανε την καλύτερη σεζόν με 11 πόντους κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα. Έτσι, στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ στις 22 Απριλίου του 2015, η ΚΑΕ ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών μέχρι το 2018 με πολύ καλές απολαβές για τον αθλητή.
Όμως, ο παίκτης στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος. Ο σοβαρός τραυματισμός στη Ρόδο, όταν είχε γίνει ο ηγέτης του Παναθηναϊκού, είχε ως αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για περίπου έξι μήνες. Ήταν άσχημη η συγκυρία, καθώς ο Παππάς προσπαθούσε φανερά να είναι συνεπής στα αμυντικά καθήκοντά του, ενώ είχε αποκτήσει κι έναν κώδικα επικοινωνίας -απρόσμενο- με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς.
Η έλευση του Τζόρτζεβιτς και η απόφαση να μην ενισχυθεί σημαντική η ομάδα στην περιφέρεια οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι στο τέλος του 2015, μόλις ο αθλητής επιστρέψει στη δράση, θα πάρει σταδιακά το χρίσμα του ηγέτη. Ο Παππάς γύρισε στις αρχές του 2016 και πρόλαβε να παίξει τρία ματς στην Ευρωλίγκα, έχοντας 10 πόντους στην Τουρκία με τη Φενέρ, 4 με την Νταρουσάφακα στο ΟΑΚΑ, ενώ έμεινε άποντος με τη Μάλαγα.
Η κόντρα με τον Τζόρτζεβιτς και η επιβεβαίωση
Στη συνέχεια, ένιωσε εκ νέου ενοχλήσεις στο πόδι, ακούστηκε πως είχε κάποιο κρύωμα και έκτοτε δεν τον είδαμε να αγωνίζεται ξανά με την "πράσινη" φανέλα. Μάλιστα, αποτέλεσε μυστήριο αν προπονείται ή όχι με την ομάδα από ένα σημείο και ύστερα, αφού δεν εμφανίστηκε -έστω- με πολιτικά σε πολλά ματς. Οι έχοντες γνώση των θεμάτων είδαν καθαρά ότι κάτι τρέχει στις σχέσεις Παππά-Τζόρτζεβιτς. Με τον τελευταίο να τα επιβεβαιώνει όλα σε συνέντευξη που παραχώρησε στη NOVA, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: "Ό,τι έγινε με τον Παππά είναι κάτι συνηθισμένο. Συμβαίνουν αυτά στις ομάδες. Δεν νομίζω ότι θα τον ξαναδούμε φέτος. Ίσως του χρόνου πάλι, εξαρτάται από εκείνον. Είναι στα χέρια του η κατάσταση για το πως θα κυλήσει η συνεργασία μας από εδώ και πέρα".
Βέβαια, όλα τα παραπάνω ήταν φανερά από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός πήρε δύο παίκτες (Ουίλιαμς, Χέινς) στην περιφέρεια, παρότι τόσο καιρό περίμενε -με κόστος- την επιστροφή του Παππά Συνεπώς ήταν απίθανο να ξαναδούμε τον Παππά να αγωνίζεται φέτος σε επίσημο παιχνίδι. Οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι, προφανέστατα, στο μηδέν. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάντης για να καταλάβει πως ο Παππάς, που δεν διστάζει να δείχνει τις ενοχλήσεις του, δεν έχει καλές σχέσεις με τον προπονητή του είτε λόγω του τρόπου χρησιμοποίησής του, είτε επειδή μπορεί να του ζήταγε περισσότερα απ' όσα ο ίδιος ήθελε στις προπονήσεις.
Δύσκολα θα χωρέσει στο ρόστερ της νέας σεζόν
Μπορεί θεωρητικά ο Τζόρτζεβιτς να μην τον θεωρούσε έτοιμο, λόγω του τραυματισμού του, αν και δεν έχει πολύ λογική το συγκεκριμένο σενάριο. Οι φήμες λένε πολλά, ακόμα και για φραστική διένεξη των δύο πλευρών. Ο Σέρβος ήθελε να στείλει ένα μήνυμα προς όλους, θέτοντας ουσιαστικά εκτός ομάδας τον Παππά. Αν ο Παναθηναϊκός πάει καλά και ο Τζόρτζεβιτς μείνει στην ομάδα σε συνδυασμό με την -πιθανή- παραμονή του Ουίλιαμς, ο Παππάς δύσκολα θα χωρέσει στο ρόστερ της νέας σεζόν.
Η διοίκηση, επειδή ο Παππάς έχει ακριβό συμβόλαιο και είναι Έλληνας, είναι βέβαιο πως θα προσπαθήσει να πείσει τον Τζόρζεβιτς να κάνουν όλοι μια νέα αρχή. Το θέμα είναι πόσο εύκολα θα κάνει πίσω ο Σέρβος τεχνικός αλλά και πόσο ικανοποιημένος θα είναι ο αθλητής, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ιδιόρρυθμος. Σε περίπτωση που η ψυχολογία του παραμείνει στα... τάρταρα, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να παίξει το μπάσκετ που μπορεί. Άλλωστε, ο Παππάς είναι ένας παίκτης που θέλει να αισθάνεται ηγέτης, να έχει την μπάλα στα χέρια και να παίρνει τις μισές προσπάθειες στην επίθεση.
Δεν απέκτησε ποτέ σωστή νοοτροπία
Αντέχει ο σύγχρονος Παναθηναϊκός το στιλ του; Γενικότερα, είναι από τους λίγους παίκτες στην Ευρώπη που μπορεί να δημιουργήσει ατομικές φάσεις και να αλλάξει την ροή του παιχνιδιού. Γι' αυτό το λόγο έχει ομοιότητες με τον Σπανούλη, αν και δεν δούλεψε ποτέ όσο ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Ο Παππάς έδειξε από το 2009 με την Εθνική Νέων πως το μέλλον του ανήκει. Όμως, για να παίξεις σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη δεν αρκεί η έφεση στο σκοράρισμα. Χρειάζεται σωστή νοοτροπία που δεν απέκτησε ποτέ ο Παππάς. Μόνο με τον Σφαιρόπουλο στον Κολοσσό Ρόδου και τον Πανιώνιο έπαιξε καλό μπάσκετ. Με Κατσικάρη και Πεδουλάκη έχει κάκιστες σχέσεις, στην Ισπανία δεν προσαρμόστηκε, ενώ με τον Ιβάνοβιτς έδειξε πως αποκτά μία σοβαρή επαφή, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα.
Με τον Τζόρζεβιτς πάλι... χάος. Ακόμα και με τον Σφαιρόπουλο δεν ξέρουμε, αν σ' αυτό το επίπεδο, θα είχε καλό αποτέλεσμα, αφού ο Έλληνας προπονητής του έδινε στις μικρότερες ομάδες την... μπαγκέτα αλλά στον Ολυμπιακό θα έπρεπε να παίζει "σκυλίσια άμυνα" όπως οι υπόλοιπη. Όσον αφορά στην επόμενη ημέρα, η χρονιά είναι χαμένη. Ο Παππάς είναι καλά στην υγεία του, αλλά με "χαλασμένη" ψυχολογία.
Του χρόνου θα γίνει 27 ετών και σε υψηλό επίπεδο έχει μόνο μια καλή χρονιά (βασικά μισή) πέρυσι στον Παναθηναϊκό. Θα πρέπει να δει τι θα κάνει. Αν δεν μείνει στον Παναθηναϊκό μάλλον θα "σπάσει" το συμβόλαιό του και ήδη λέγεται ότι τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες η ΑΕΚ. Το μεγάλο ερώτημα όμως παραμένει ένα. Μπορεί να παίξει σε υψηλότατο επίπεδο; Μπορεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις μιας πολύ μεγάλης ομάδας με στόχο την Ευρωλίγκα παίζοντας σε καλούπια, άμυνα και να αντέχει σχέσεις πίεσης με προπονητές;
Πηγή: contra.gr