Facebook Pixel Ένας θυμήθηκε, ένας ξέχασε, άλλοι …έχασαν!
| 2016-05-25 22:45:00

Ένας θυμήθηκε, ένας ξέχασε, άλλοι …έχασαν!

Ένας θυμήθηκε, ένας ξέχασε, άλλοι …έχασαν!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης σχολιάζει στο SportDog τρία καυτά θέματα της μπασκετικής επικαιρότητας. Τι γράφει για Πρίφτη και γιατί τα χώνει για Βασιλακόπουλο και ΚΕΔ;

Ο Άρης νίκησε την ΑΕΚ, έκανε το 2-1 και η συναρπαστικότατη σειρά των "μικρών" τελικών πάει στο τέταρτο παιχνίδι. Προβλέπω ότι θα έχουμε και πέμπτο και πως ο "Αυτοκράτορας" είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τη "Βασίλισσα", αλλά αυτά θα τα συζητήσουμε στο άμεσο μέλλον, γιατί απόψε "τρέχουν" πολλά θέματα.

Για να μην αδικήσω τον Άρη και τη νίκη του, να σημειώσω ότι είναι η πρώτη φορά μετά τον δεύτερο αγώνα στο Αλεξάνδρειο με τον Παναθηναϊκό (τότε που ισοφάρισε σε 2-2), που ο Δημήτρης Πρίφτης ήταν ήρεμος, ασχολήθηκε με το κοουτσάρισμα και το παιχνίδι και δεν προσπαθούσε να χωρέσει στα παπούτσια του Γιάννη Ιωαννίδη, ή στο σακάκι του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Το αποτέλεσμα ήταν να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του να φτάσει στη νίκη, με τη ζώνη που εφάρμοσε. Έπαιξε με το μυαλό των αντιπάλων, νίκησε κι έχει μεγάλο μερίδιο στη νίκη, όπως είχε στις δύο προηγούμενες ήττες.

Το συμπέρασμα της ιστορίας είναι πως όσο ο Πρίφτης κάνει τον προπονητή, θα είναι πολύ καλός στη δουλειά του. Όταν μπαίνει σε άλλα (ξένα) μονοπάτια, όταν μπλέκεται σε πολέμους που δεν είναι δικοί του, όταν μπερδεύεται στο αν είναι κόουτς του Άρη ή ομοσπονδιακός, όταν τον μπλοκάρουν όσα ακούει σε ομοσπονδιακά γραφεία, θα εκτίθεται. Δική του η καριέρα, αυτός αποφασίζει.

Θα ζητήσω δημόσια συγνώμη

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος χαρακτήρισε (το συνηθίζει) "ανυπόστατα και κακόβουλα" τα δημοσιεύματα, αναφορικά με τον Νίκο Γκάλη. Για να το λέει έτσι είναι. Άρα, αφού τα δημοσιεύματα είναι ανυπόστατα, ο ίδιος και η ΕΟΚ (της οποίας ηγείται) είναι θετικοί ως προς την ονοματοδοσία του ΟΑΚΑ.

Αν και έμπειρος, τόσο ως παράγοντας όσο και ως πολιτικός, έκανε ένα… παιδαριώδες λάθος. Στο πολιτικό του μανιφέστο, κατά της πώλησης του ΟΑΚΑ, "ξέχασε" να συμπληρώσει πως (ανεξάρτητα με την πολιτική βούληση και το μέλλον του γηπέδου, που αποτελεί εθνικό πλούτο) είναι θετικός στο να πάρει το όνομα "Νίκος Γκάλης".

Όντας έμπειρος δεν ξέχασε. Πέταξε την μπάλα στην εξέδρα. Γνωρίζει ότι η δημοφιλία του Γκάλη είναι τεράστια κι αυτό ήταν κάτι που πάντα τον ενοχλούσε. Προτίμησε να ακουμπήσει στο σημείο που μεγάλο μέρος του κόσμου συμφωνεί (στη μη εκποίηση του ΟΑΚΑ), παρά να απαντήσει σε κάτι που θα τον ενοχλούσε.

Διατηρώ για τον εαυτό μου τον επιθετικό προσδιορισμό του "κακόβουλου" και τον καλώ να πάρει δημόσια θέση, να αποδείξει έμπρακτα πόσο ανυπόστατα είναι τα δημοσιεύματα και θα βγω να ζητήσω δημόσια συγνώμη. Άλλωστε, τι πιο όμορφο από το να βρίσκεται στο ΟΑΚΑ ο κορυφαίος Έλληνας παράγοντας, τη στιγμή που θα μετονομάζεται σε Νίκος Γκάλης.

Έχασε τη δεδηλωμένη

Ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ, Ηλίας Καφφές, ζήτησε πριν από έναν μήνα την αποπομπή της ΚΕΔ/ΕΟΚ. "Αν δεν παραιτηθούν, να τους διώξει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος" είπε σε αποστροφή του λόγου του. Χθες ο Ολυμπιακός, σήμερα ο Άρης (δια στόματος Νίκου Λάσκαρη) ζήτησαν την παραίτηση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Και δεν είναι οι μόνοι.

Την ίδια στιγμή η ΚΕΔ έστειλε στον Αθλητικό Δικαστή τον Άρη, επειδή στην ανακοίνωσή του τη συμπεριέλαβε σε όσα κατήγγειλε. Θεωρώ πως καθένας είναι ευαίσθητος όταν θίγεται και έχει δικαίωμα να προστατευτεί, με τα… όπλα που του δίνει ο νόμος.

Εκεί, στην Κεντρική Επιτροπή, άκουσαν κάτι; Μήπως εκτός από τους ίδιους, στο στόχαστρο μπήκαν και διαιτητές; Γι΄ αυτούς καμία μέριμνα; Καμία σκέψη να ανοίξει ομπρέλα προστασίας; Τιμωρήθηκαν κι έτσι λύθηκαν όλα τα προβλήματα του χώρου. Εν ολίγοις κερατάδες και δαρμένοι, με τη σφραγίδα της "προστάτιδας" Επιτροπής.

Είναι πρόδηλο ότι οι διαιτητές έχουν απολέσει την εμπιστοσύνη τους στην ΚΕΔ. Όπως και οι ομάδες, όπως και ο κόσμος. Κι αν νομίζετε ότι μόνο οι τελικοί υπάρχουν στη ζωή μας, κατεβείτε λίγο στις παρακάτω κατηγορίες και θα αντιληφθείτε πως εδώ και καιρό η Επιτροπή έχει χάσει τη δεδηλωμένη.

Κανείς δεν περιμένει από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να αλλάξει τον ρου των πραγμάτων. Όμως, ο Σταύρος Κοντονής όχι απλά μπορεί, αλλά έχει υποχρέωση να διαμορφώσει εκείνο το πλαίσιο, όπου θα υπάρχει ΚΕΔ που να αξίζει σε αυτό το πρωτάθλημα. Αν ποτέ καταθέσει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags