Στις 26 Φεβρουαρίου του 2014 δημοσιοποιήθηκαν από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ οι επίσημες θέσεις της για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εξι ήταν οι άξονες. Και οι δύο από αυτούς γίνονται σήμερα επίκαιροι, μετά τις γνωστές εξελίξεις.

 

Προσέξτε τι έλεγε τότε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

 

Για την ΕΠΟ:

«Ριζική αλλαγή στον τρόπο εκλογής του ΔΣ της ΕΠΟ, με στόχο την εκλογή αντιπροσωπευτικών και όχι συντεχνιακών διοικήσεων. Ψήφος για κάθε ένωση ανάλογα με το μέγεθός της και όχι ανεξάρτητα από αυτό, μια ψήφος για κάθε μέλος της Superleague, ενδεχομένως και για κάθε μέλος της Football League, δηλαδή όλων των επαγγελματικών ομάδων που είναι οι άμεσα θιγμένοι μιας κακοδιοικούμενης ΕΠΟ».

 

Για την αθλητική δικαιοσύνη:

«Επαναφορά εν ενεργεία δικαστών στις πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ, ένα μοντέλο που είχε αποτελέσματα στο παρελθόν και που εγκαταλείφθηκε χωρίς προφανείς λόγους».

 

Με απλά λόγια: Ο ΠΑΟΚ υποστήριζε το διευρυμένο εκλογικό σώμα για τις εκλογές της ΕΠΟ και τον διορισμό εν ενεργεία τακτικών δικαστών στα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ.

 

Σήμερα έχουμε την απόφαση των τακτικών δικαστών του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, η οποία υποχρεώνει την ΕΠΟ να διεξάγει εκλογές με διευρυμένο εκλογικό σώμα, σύμφωνα με τον νόμο Ορφανού, που βρίσκεται σε ισχύ. Και όμως, η παράταξη του Βαγγέλη Γραμμένου, την οποία υποστηρίζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καταγγέλλει την απόφαση, τη χαρακτηρίζει «έκτρωμα» και θεωρεί ότι ανακόπτει την πορεία προς την κάθαρση!

Αλήθεια, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα συμφωνήσει με την άποψη του Γραμμένου ή θα διαχωρίσει τη θέση της; Ρωτώ γιατί, μέχρι στιγμής, ο επίσημος ΠΑΟΚ, ή ο Ιβάν Σαββίδης, αν θέλετε, δεν σχολίασε τις εξελίξεις ούτε καν με τη μορφή των «διαρροών»...

 

Λένε στον ΠΑΟΚ ότι περιμένουν να δουν τι θα αποφασίσουν η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ. Καλά κάνουν. Το ρώτημα είναι αν έχουν ή δεν έχουν άποψη για όλα όσα ήδη συνέβησαν και πήγαν πίσω τις εκλογές της ΕΠΟ, στο αποτέλεσμα των οποίων είχαν στηρίξει όλες τις ελπίδες τους για την κάθαρση...

 

 

Ξέχασαν τις αρχές τους, τους ένοιαζε μόνο η νίκη

 

Στέκονται πολλοί στα κίνητρα της παρέμβασης του Βίκτορα Μητρόπουλου και ψάχνουν να βρουν «ποιος τον έβαλε». Δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα κίνητρα, ούτε ποιος τον έβαλε. Δεν με απασχολεί. Με απασχολεί το γεγονός ότι υποστήριξε το αυτονόητο και ότι το αυτονόητο δεν... θέλησαν να το υποστηρίξουν η παράταξη του Γραμμένου και οι υποστηρικτές της. Δεν λέω ότι δεν μπόρεσαν να προβλέψουν την κίνηση Μητρόπουλου και λέω ότι δεν θέλησαν να κινηθούν οι ίδιοι έτσι όπως θα έπρεπε, διότι ΗΞΕΡΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, όπως ήξεραν και ποιο ακριβώς θα είναι το επιχείρημά του στην προσφυγή που θα καταθέσει. Ηξεραν, αλλά ούτε πρόλαβαν οι ίδιοι, ούτε αντέδρασαν για να έχουν έτοιμη απάντηση. Βολεύτηκαν με τη σιγουριά της νίκης στις εκλογές και περίμεναν να γίνουν οι εκλογές με το σύστημα το οποίο οι ίδιοι είχαν καταγγείλει και είχαν καταδικάσει άπειρες φορές στο παρελθόν. Εκαναν, δηλαδή, την πάπια, «ξέχασαν» τις αρχές τους και απλώς προσευχήθηκαν να απορριφθεί η προσφυγή του Μητρόπουλου, επειδή αυτό έκριναν ότι τους συμφέρει στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ετσι, όμως, δεν γίνονται οι επαναστάσεις και, πολύ περισσότερο, έτσι δεν κερδίζουν τις μάχες οι ιδεολόγοι, οι ηθικοί και οι άμεμπτοι. Κρίμα. Χίλιες φορές κρίμα.

 

Εγώ θα περίμενα αυτό που έκανε ο Μητρόπουλος να το κάνει ο Γραμμένος, ώστε να οδηγήσει την ΕΠΟ σε εκλογές με διευρυμένο εκλογικό σώμα. Τι έκανε, όμως, ο Γραμμένος, όταν ο Μητρόπουλος έκανε αυτό που έπρεπε; Κατέθεσε προσφυγή για να πάψει την προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ και να διορίσει δική του, ώστε να «τρέξει» αυτή τη διαδικασία των εκλογών, η οποία διαδικασία θα ήταν αντίθετη με τον νόμο και θα μπορούσε ο καθένας να την προσβάλει εκ των υστέρων και να την κηρύξει άκυρη...

 

Καταλάβατε; Αυτό τον ένοιαζε μόνο. Αυτό μόνο ένοιαζε και τους υποστηρικτές του. Ας πάρουμε τις εκλογές κι ας καταπατήσουμε τις αρχές μας και τα «πιστεύω» μας για τα οποία τόσο καιρό αγωνιζόμασταν. Τι; Υπάρχει και ένας νόμος που προβλέπει πώς πρέπει να γίνουν οι εκλογές; Ε και; Τι έγινε; Ποιος θα ασχοληθεί; Ε, να λοιπόν που ασχολήθηκε ο Βίκτορας, να που ασχολήθηκαν και οι δικαστές του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Οι οποίοι είναι εν ενεργεία, όπως ακριβώς απαιτούσαν ο Γραμμένος, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και οι λοιποί επαναστάτες...

Πηγή: metrosport.gr