Η Εθνική Ελλάδας τα θαλάσσωσε χθες κόντρα στη Βραζιλία και πλέον κινδυνεύει ακόμη και η θέση της στους "16". Αν δεν νικήσει αύριο τη Νέα Ζηλανδία, τότε μένει εκτός νυμφώνος, κάτι που ισοδυναμεί με καταστροφή, αφού μιλάμε για μία ομάδα που έχει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον καλύτερο παίκτη του κόσμου, είναι μία ομάδα, από την οποία όλος ο κόσμος (εδώ στην Ελλάδα) έχει απαιτήσεις για μετάλλιο.

Οι περισσότεροι φίλαθλοι τα έχουν βάλει με τον Θανάση Σκουρτόπουλο και αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο. Κι αυτό γιατί ελάχιστοι θεωρούσαν και θεωρούν ότι ο εν λόγω προπονητής είναι κατάλληλος γι' αυτή την ομάδα.

Οι περισσότεροι ήθελαν Ιτούδη, ήθελαν Πεδουλάκη, ήθελαν Μπαρτζώκα, ήθελαν Σφαιρόπουλο. Όχι, όμως, Σκουρτόπουλο. Τον θεωρούσαν καλό και επιτυχημένο μέχρι που άρχισε το τουρνουά. Με την κατάκτηση, δηλαδή, του εισιτηρίου για το Παγκόσμιο μέσω των "παραθύρων".

Η ένσταση που γίνεται για τον Σκουρτόπουλο έχει να κάνει με τις ομάδες που έχει δουλέψει. Με τον Φάρο Λάρισας, τον Απόλλωνα Πατρών, το Ρέθυμνο κ.λπ.

"Πώς γίνεται να πάμε με έναν προπονητή που δεν έχει παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο", λένε και ξαναλένε οι πολλοί που διαφωνούν με την παρουσία του Σκουρτόπουλου στον πάγκο της Εθνικής.

"Δεν έχει ξαναγίνει να παίρνει περισσότερα σουτ ο Παπαπέτρου από τον MVP του ΝΒΑ", ήταν κάτι ακόμη που ακούστηκε από όσους φωνάζουν για τον 54χρονο προπονητή.

Προπονητής, όμως, δεν αλλάζει μέσα στο τουρνουά, με αυτόν θα πορευτούμε και υπάρχει αγωνία αν θα κάνουμε την υπέρβαση και θα μπορέσουμε να μπούμε στην οκτάδα. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο για μία Εθνική που σίγουρα έχει τεράστιες δυνατότητες.

Αν δεν τα καταφέρουμε, τότε σίγουρα η Εθνική θα αλλάξει προπονητή. Και τότε ο Βασιλακόπουλος θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να πάει σε έναν προπονητή από το πάνω ράφι και όχι σε έναν προπονητή-στοίχημα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τεράστια ανατροπή: Αντικανονικό το διώξιμο του Καμπόκλο στη βολή του Σλούκα - Η νίκη στην Ελλάδα! (ΒΙΝΤΕΟ)