Η Εθνική Ελλάδας θα διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στον Καναδά και ο Ρικ Πιτίνο προέβη σε δήλωση στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τη μεγάλη πρόκληση της Γαλανόλευκης.

Ο ομοσπανδιακός τεχνικός της Εθνικής μας εξέφρασε τη σιγουριά του ότι οι Έλληνες φίλαθλοι θα στηρίξουν την ομάδα ακόμα και σε μια τόσο μακρινή χώρα, ενώ τόνισε ότι η συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Προολυμπιακό τουρνουά θα εξαρτηθεί από τις υποχρεώσεις του στο NBA.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι για το Προολυμπιακό. Η Βικτόρια είναι ένα εντυπωσιακό μέρος και στον Καναδά ζουν αρκετοί Έλληνες, οπότε ελπίζω πως θα έρθουν κοντά μας και θα μας στηρίξουν. Ο Καναδάς φυσικά είναι η ομάδα που θα έχει το πλεονέκτημα έδρας, αλλά ξέρω πως οι Έλληνες θα βρίσκονται δίπλα μας και θα μας στηρίξουν όπου κι αν βρισκόμαστε. Για τον Γιάννη θα δούμε τι θα γίνει, θέλουμε να φτάσει μακριά στα πλέι οφ, αλλά θα δούμε τι θα γίνει. Είναι κάτι που εξαρτάται από το πρόγραμμά του στο ΝΒΑ. Η Τουρκία και ο Καναδάς έχουν το περισσότερο ταλέντο από το ΝΒΑ, αλλά σε τέτοιες διοργανώσεις, πολλές φορές αυτό δεν μετράει", ανέφερε ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ.