Ο Ρικ Πιτίνο πήρε θέση με προσωπική δήλωσή του για το ζήτημα της άρνησης των Πρίντεζη, Παπανικολάου και Κόνιαρη να αγωνιστούν υπό τις οδηγίες του στην Εθνική Ελλάδας, η οποία προκάλεσε και την αντίδραση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως σέβεται όλες τις ελληνικές ομάδες, ενώ υποστήριξε πως όταν συναντήθηκε με τους δύο παίκτες του Ολυμπιακού (σ.σ. Πρίντεζη και Παπανικολάου) δεν υπήρχε για αυτόν κάποια διαθέσιμη θέση στην ευρωπαϊκή αγορά, κάτι που προέκυψε στη συνέχεια με την απομάκρυνση του Αργύρη Πεδουλάκη από τον Παναθηναϊκό.

Ο Πιτίνο δήλωσε με νόημα ότι η Εθνική ομάδα  δεν έχει σχέση με αντιπαλότητες, ενώ ξεκαθάρισε πως θα επιλέξει 12 παίκτες που θα δώσουν τα πάντα για να βοηθήσουν την Εθνική στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

"Όταν συναντήθηκα με τους δύο παίκτες του Ολυμπιακού - δεν υπήρχαν "ανοιχτές" θέσεις εργασίας για εμένα, ώστε να κοουτσάρω. Έχω μεγάλο σεβασμό για όλες τις ομάδες στην Ελλάδα. Η Εθνική Ομάδα δεν έχει σχέση με μία αντιπαλότητα, αλλά με το να αγωνίζεσαι και να τιμάς τη χώρα σου. Θα επιλέξω 12 παίκτες που θα μου δώσουν σπουδαία προσπάθεια για να μας βοηθήσουν να φτάσουμε στη νίκη".