Ο Ολυμπιακός νίκησε επιβλητικά την Αρμάνι και τα χαμόγελα είναι διάπλατα στις τάξεις του, αφού μάλιστα είχε προηγηθεί και το "διπλό" στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό.

Πέρασε έτσι στα ψιλά το γεγονός ότι ο Βασίλης Σπανούλης έπαιξε μόλις 7,5 λεπτά. Πέρασε στα ψιλά το ότι ο 38χρονος σούπερ σταρ των Πειραιωτών δεν αγωνίστηκε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Σπανούλης έπαιξε μόνο στο πρώτο μέρος και η παρουσία του στο επιθετικό κομμάτι ήταν θετική. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, που ο Oλυμπιακός χρειάστηκε πολύ να τονώσει το αμυντικό του μέρος, ο Μπαρτζώκας δεν σήκωσε από τον πάγκο τον βετεράνο γκαρντ. Κάτι που σαφώς είναι μία εικόνα από το μέλλον.

Κάποια στιγμή, όχι μακριά, ο μεγάλος αυτός παίκτης θα σταματήσει. Και θα τον ακολουθήσει ο επίσης σπουδαίος Γιώργος Πρίντεζης, που οδεύει στα 36 του χρόνια. Ο κόσμος του Ολυμπιακού απορεί για το ποιοι θα είναι οι Ελληνες παίκτες της αγαπημένης του ομάδας από εκεί και πέρα με δεδομένο ότι η αγορά είναι φτωχή.

Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να έχει τον Κώστα Παπανικολάου, τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ, τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ενώ έρχονται από πίσω ο Ιωσήφ Κολοβέρος με τον Αλέξανδρο Νικολαϊδη.

Χρειάζεται, όμως, κάτι ακόμη η ομάδα του Πειραιά. Πού μπορεί να το βρει; Προφανώς το επόμενο καλοκαίρι θα κοιτάξει την περίπτωση του Ντίνου Μήτογλου, που μένει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό. Εκτός αν στο μεταξύ ο Μήτογλου έχει συμφωνήσει για ανανέωση με τους "πράσινους", κάτι που δεν είναι εύκολο λόγω των οικονομικών δεδομένων της ομάδας. Πριν από καιρό μάλιστα είχε γίνει σχετική συζήτηση, χωρίς, όμως, να προχωρήσει.

Θα προσπαθήσει επίσης ο Oλυμπιακός να κάνει αυτό που δεν έκανε φέτος, με την απόκτηση του 17χρονου, Λευτέρη Μαντζούκα, από τον Προμηθέα. Του μεγαλύτερου ταλέντου της χώρας μαζί με τον Ρογκαβόπουλο της ΑΕΚ και τον Άλεξ Αντετοκούνμπο της Μούρθια.

Εκεί μπορούν να κινηθούν οι "ερυθρόλευκοι". Όχι κάπου αλλού. Δεν υπάρχουν επιλογές. Και αν θα υπάρξουν θα είναι παίκτες περασμένης ηλικίας που δεν θέλει ο Oλυμπιακός.  

Ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι μένει και ο Ιωάννης Παπαπέτρου από τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν πρόκειται να γυρίσει στον Πειραιά με τίποτα. Ούτε μία στο εκατομμύριο. Και οι λόγοι είναι πολλοί με τον βασικό να μην είναι ο οικονομικός.