Ο Ολυμπιακός ούτε ευχαριστημένος, ούτε εντελώς απογοητευμένος είναι από το ξεκίνημά του στην Ευρωλίγκα. Είναι στο 3-3, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να είναι σε καλύτερη θέση, χάνοντας δύο βατά παιχνίδια, με την Μπάγερν και με τη Ζαλγκίρις.

Είναι νωρίς ακόμη για ασφαλή συμπεράσματα, άλλωστε πολύ πιο ποιοτικές ομάδες από τον Ολυμπιακό ψάχνονται κι αυτές. Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη Ρεάλ.

Πολλοί, όμως, συμφωνούν ότι οι Πειραιώτες θα είχαν καλύτερη τύχη αν είχαν έναν ακόμη πλέι-μέικερ στις τάξεις τους. Άλλωστε, ο αρχικός τους προγραμματισμός ήταν να έχουν και Σλούκα και Καλάθη. Και από πίσω τον Σπανούλη. Ο Καλάθης, όμως, ήθελε κλειστό τριετές συμβόλαιο, ο Oλυμπιακός δεν του το έδωσε και έτσι ο ομογενής γκαρντ πήγε στην Μπαρτσελόνα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε εναλλακτικό σχέδιο αλλά αυτό δεν περιείχε πλέι-μέικερ, καθώς πήγε στην περίπτωση του Τσαρλς Τζένκινς. Που είναι τίμιος και τα δίνει όλα, αλλά μέχρι εκεί.

Ποτέ δεν είναι αργά, άλλωστε γι' αυτό επιτρέπεται στις ομάδες να κάνουν μεταγραφές κατά τη διάρκεια της σεζόν. Προς το παρόν δεν τίθεται τέτοιο θέμα για την ομάδα του Πειραιά, αλλά όπως λένε πολλοί από πολλές ομάδες "πάντα κοιτάμε την αγορά".

Ο Ολυμπιακός θα περιμένει να δει τα προσεχή παιχνίδια, να ανοίξει η αγορά του ΝΒΑ και έπειτα να διαπιστώσει αν όντως πρέπει να πάρει έναν ακόμη πλέι-μέικερ ή όχι. Και αν αποφασίσει να πάρει, σίγουρα θα πρόκειται για έναν γκαρντ με ευρωπαϊκή εμπειρία. Όπως είχε κάνει το 2011-2012 με τον Εϊσι Λο, κίνηση που τον είχε βοηθήσει πολύ, ώστε να πάρει την Ευρωλίγκα.

Ο Πέτερι Κόπονεν, ο Φινλανδός μπόμπερ, είναι ελεύθερος, αλλά ο Ολυμπιακός αν αποφασίσει να πάρει γκαρντ, θα προτιμήσει έναν πιο πλέι-μέικερ από τον Κοπονεν. Έναν παίκτη σαν τον Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ, που ακούστηκε για τον Παναθηναϊκό ή σαν τον Μεξικάνο Αλεξ Πέρεζ της Μπαχτσεσεχίρ, που επίσης συνδέθηκε με τους "πράσινους".

Προς το παρόν, όμως, στόχος είναι η νίκη στο παιχνίδι με τη Ζενίτ. Τα υπόλοιπα θα φανούν εν καιρώ.