Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Από τους καλύτερους στην Ευρωλίγκα ο Χέιζ - Τον θέλει ο Πρίφτης - Χωρίς Σπανούλη ο Ολυμπιακός θα..."
| 2021-07-20 19:30:00

"Από τους καλύτερους στην Ευρωλίγκα ο Χέιζ - Τον θέλει Πρίφτης - Χωρίς Σπανούλη ο Ολυμπιακός θα..."

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Από τους καλύτερους στην Ευρωλίγκα ο Χέιζ - Τον θέλει Πρίφτης - Χωρίς Σπανούλη ο Ολυμπιακός θα..."

Η πρόβλεψη Μανουσέλη που θα συζητηθεί για τους "αιώνιους". Ο Έλληνας κόουτς αναλύει στο Sportdog.gr τα ρόστερ που ετοιμάζουν οι Πρίφτης και Μπαρτζώκας, παρουσιάζει τα κενά που υπάρχουν και εξηγεί γιατί μπορούν να εμφανιστούν καλύτεροι από πέρυσι. Τι λείπει από τους Πειραιώτες και γιατί ο Χέιζ δεν είναι αντι-Χεζόνια.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Την περίπτωση του Νάιτζελ Χέιζ εξετάζει ο Παναθηναϊκός ως αντί-Χεζόνια. Πρόκειται για έναν παίκτη που βρίσκεται στην Ευρώπη από το 2018 ενώ τις τελευταίες δύο σεζόν αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα με τη Ζαλγκίρις.

Με μέσο όρο 9,5 πόντους- 3,9 ριμπάουντ και 44,3% στα τρίποντα ο 27χρονος έκανε μία αξιοσήμαντη σεζόν φέτος, έχοντας μεγάλη βελτίωση στον τομέα των σουτ έξω από τα 6,75 μ. Μάλιστα ο παίκτης ήταν στη λίστα των πρασίνων για τη θέση ‘4’ πριν τον Οκάρο Γουάιτ, η επιλογή του όμως παραμένει δύσκολη καθώς έχει διαμηνύσει, ότι περιμένει πρόταση από NBA.

Την άποψη του για τον παίκτη εξέφρασε στο Sportdog ο Μάνος Μανουσέλης, σε ένα διάλειμμα από την παρουσία της Εθνικής Νέων Ανδρών στο European Challenger που φιλοξενείται στο Ηράκλειο της Κρήτης από τις 19 έως και τις 24 Ιουλίου.

Μπορεί να παίξει ρόλο αντί-Χεζόνια; «Δεν νομίζω, ότι έχουν μεγάλη σχέση, τουλάχιστον με τον τρόπο που έπαιζε ο Χέιζ στη Ζαλγκίρις. Στην Αμερική έπαιζε λίγο διαφορετικά. Είχε κάποιον χρόνο στο “3”. Στην Ευρώπη τον έχουμε συνηθίσει περισσότερο σε ρόλο πάουερ φόργουορντ», απαντά ο έμπειρος προπονητής και συμπληρώνει:

«Νομίζω, ότι μπορεί να καλύψει και τις δύο θέσεις στην επίθεση. Είναι σουτέρ. Έχει το τρίποντο. Ήταν από τους καλύτερους σουτέρ στην Ευρωλίγκα. Νομίζω, ότι αυτό είναι ένα στοιχείο που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, για να μπορέσει να ανοίξει άμυνες. Ο κόουτς Πρίφτης το ζητά αυτό στις ομάδες του. Το είδαμε και στην Ούνιξ».

Ποιο είναι το μείον του Χέιζ; «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πόσο σκληρός μπορεί να γίνει στην άμυνα. Πρέπει να καταλάβει, ότι η ομάδα θα παίξει winning basketball. Θεωρώ όμως, ότι θα ήταν καλή προσθήκη. Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από τέτοιους παίκτες είδικά από τη στιγμή που έφυγε ο Γουάιτ και όλα δείχνουν πως φεύγει ο Χεζόνια», αναφέρει.

Σε ποιες άλλες θέσεις θεωρεί ο Έλληνας προπονητής, ότι χρειάζεται ενίσχυση το Τριφύλλι; «Το βασικότερο θέμα είναι στον άσο. Από την εποχή που έφυγε ο Διαμαντίδης, νομίζω, ότι παλεύει να καλύψει αυτήν τη θέση με ένα αληθινό πλέι μέικερ. Ο σχεδιασμός θα πρέπει να ξεκινά από αυτό. Αν η ομάδα βρει τον σωστό άσο τότε θα μπορέσει αυτόματα να αλλάξει επίπεδο».

Ποια είναι η άποψη του Μάνου Μανουσέλη για τον σχεδιασμό του Ολυμπιακού; «Έχει κρατήσει τους παίκτες που ήθελε και πήρε παίκτες στις θέσεις που ήθελε. Ήταν ατυχία, ότι στράβωσε η μεταγραφή του Λάιτι. Εκεί χρειάζεται έναν παίκτη ακόμα. Αυτό είναι το σημείο κλειδί. Αν βρει τον κατάλληλο θα κάνει τη διαφορά», σημειώνει και σχολιάζει πόσο εύκολη θα μπορέσει να είναι η μετάβαση στη μετά εποχή Σπανούλη: «Είχε ξεκινήσει από πέρσι να χτίζεται η επόμενη μέρα με την υπογραφή του Σλούκα. Το δύσκολο πράγμα για τις ελληνικές ομάδες είναι να βρούν Έλληνες ηγέτες. Ο Ολυμπιακός βρήκε έναν τέτοιο παίκτη στο πρόσωπο του Κώστα. Είναι σημαντικό επίσης να βγει ο Γουόκαπ. Θα μπορέσει η ομάδα να βρει τον βηματισμό της και να γίνει μία αληθινή ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα με παίκτες που θέλει ο προπονητής».

Οι Αιώνιοι έχουν ελπίδες για 8άδα φέτος; «Η αλήθεια είναι, ότι έχουμε πάει πίσω τα τελευταία χρόνια. Από εκεί που ήταν οι δύο ομάδες στο Final 4 παρατηρούμε δυσκολία να μπούνε στα Play Offs. Νομίζω, ότι θα είναι καλύτερη η σεζόν φέτος και για τους δύο. Πολύ σημαντικός παράγων το αν θα μπορέσει να υπάρξει κόσμος στο γήπεδο. Θα βοηθήσει οικονομικά την ομάδα και ψυχολογικά τους παίκτες, να νιώσουν, ότι παίζουν στην έδρα τους», καταλήγει ο έμπειρος κόουτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη "ζημιά" λόγω Χεζόνια - Αυτό είναι το πλάνο του Πρίφτη - Νέος... Μέικον και μεταγραφές τέλος!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags