Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Το πρώτο από το 2016! Κατάμεστο θα είναι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αφού η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε sold out στα εισιτήρια ήδη από την Τετάρτη (15/6). Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μετρά 40 πρωταθλήματα Ελλάδας στην Ιστορία του εκ των οποίων τα πέντε τελευταία διαδοχικά (από το 2017) θα επιδιώξει να μειώσει σε 2-1 και να επιστρέψει η σειρά στο ΟΑΚΑ για να δώσει παράταση στις ελπίδες του για ανατροπή.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δείξει, πάντως πως είναι ικανοί για “ sweep”, μετρώντας μέχρι στιγμής 6 νίκες και μόλις 1 ήττα σε όλες τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό, σε Ελλάδα και Euroleague, την τρέχουσα σεζόν. Μετά την κατάκτηση της 4ης θέσης στη Euroleague, ο Ολυμπιακός έχει θέσει στόχο το νταμπλ στην πρώτη σεζόν του μετά την επιστροφή στα «μεγάλα σαλόνια» από την Α2, αφού νωρίτερα φέτος αναδείχτηκε και Κυπελλούχος Ελλάδας.

Mε 2-0 προηγείται και η Λάρισα έναντι του Προμηθέα στη σειρά των «μικρών τελικών», καθώς πέρασε νικηφόρα από την Πάτρα στο Game 1 και εν συνεχεία επικράτησε των Αχαιών και στη Θεσσαλία. Καθώς είχε το μειονέκτημα της έδρας, η ομάδα του Φώτη Τακιανού, θα επιδιώξει να κάνει το 3-0 στην Πάτρα, το Σάββατο (18/6, 17:00) και να τερματίσει για πρώτη φορά στην Ιστορία της στην 3η θέση της Basket League. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά, πάντως δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει στην αντίπαλό της, για δεύτερη φορά στη σειρά των «μικρών τελικών», ν' αλώσει το «Δημήτρης Τόφαλος».