Facebook Pixel Eurobasket 2022: "Πάρτι" Ουκρανίας με Μ. Βρετανία - Το Ισραήλ "ξέρανε" τη Φινλανδία σε απίθανη ματσάρα (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-09-02 17:13:00

"Πάρτι" Ουκρανίας με Μ. Βρετανία - Το Ισραήλ "ξέρανε" τη Φινλανδία σε απίθανη ματσάρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
"Πάρτι" Ουκρανίας με Μ. Βρετανία - Το Ισραήλ "ξέρανε" τη Φινλανδία σε απίθανη ματσάρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ουκρανία ισοπέδωσε νίκησε άνετα τη Μεγάλη Βρετανία, παίρνοντας κεφάλι στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας, ενώ το Ισραήλ έκανε την έκπληξη και πήρε δραματική νίκη με αντίπαλο τη Φινλανδία.

Eurobasket 2022: Το Ισραήλ επικράτησε 89-87 της Φινλανδίας σε παιχνίδι θρίλερ, ενώ στο πρώτο ματς για τον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας η Ουκρανία διέλυσε τη Μεγάλη Βρετανία με 90-61.

Ισραήλ - Φινλανδία 89-87

Ντέρμπι με τα όλα του ήταν το παιχνίδι ανάμεσα σε Ισραήλ και Φινλανδία, στην πρεμιέρα του ομίλου της Πράγας. Οι παίκτες του Γκάι Γκούντες ήταν αυτοί που στο τέλος έφυγαν από το παρκέ με το θετικό αποτέλεσμα, κάνοντας σημαντικό βήμα για ένα καλό πλασάρισμα στον όμιλο.

Το παιχνίδι ήταν θρίλερ και είχε πολλές διακυμάνσεις από τα πρώτα λεπτά. Οι Φινλανδοί είχαν τον έλεγχο στο πρώτο μέρος, με το Ισραήλ να ισορροπεί την κατάσταση και να παίρνει τα ηνία με τον Άβντιγια και τον Μέκελ να βγαίνουν μπροστά.

Το φινάλε ήταν θρίλερ. με το σκορ στο 76-77 ο Μάρκανεν σκόραρε για το 76-79 των Φινλανδών, όμως ο Άβντιγια με μεγάλο σουτ τριών πόντων ισοφάρισε σε 79-79, 27'' για το τέλος του αγώνα. Οι Ισραηλινοί μάλιστα είχαν την ευκαιρία να πάρουν το παιχνίδι, αλλά το σουτ του Μέκελ στο φινάλε ήταν άστοχο.

Τα δεκάλεπτα: 16-27, 40-40, 61-58, 79-79, 89-84 (A'παρ).

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα.

Ουκρανία - Μ. Βρετανία 90-61

Η Ουκρανία έκανε το 1-0 στον Όμιλο του Eurobasket στο Μιλάνο και πήρε ισχυρό πλεονέκτημα για μια θέση που θα την οδηγήσει στο Βερολίνο. Η ομάδα του Άιναρς Μπαγκάτσκις έμοιαζε να μην έχει αντίπαλο στη ρακέτα των Βρετανών και χρησιμοποίησε την τριπλέτα των Σβι Μίχαλιουκ, Άλεξ Λεν και Μπόγκνταν Μπλίζνιουκ για να μπει με το... δεξί. 

Για την ακρίβεια, ο Ουκρανός σουτέρ, που πρόσφατα «κόπηκε» από τους Τορόντο Ράπτορς, είχε 17 πόντους (5/11 3π.), με τον σέντερ των Σακραμέντο Κινγκς να προσθέτει 13 πόντους και 6 ριμπάουντ. Τέλος, ο Μπλίζνιουκ «γέμισε» τη στατιστική του με 10 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Στην αντίπερα όχθη, ο Λουκ Νέλσον ήταν ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων (16π.), οι οποίοι δεν μπόρεσαν να γίνουν ανταγωνιστικοί στην πρεμιέρα.

Οι Ουκρανοί μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι (20-8 στο 6') με κυρίαρχο τον Άλεξ Λεν και 3/4 τρίποντα του Σβι Μίχαλιουκ. Η Μεγαλή Βρετανία «απάντησε» με πολύτιμο τον Γκάμπριελ Ολασένι (5π., 5ρ.) και μείωσε την απόσταση (22-17 στο 10'), αλλά η ομάδα του Άιναρς Μπαγκάτσκις... ξέσπασε ξανά (33-22 στο 15'). Μάλιστα, ο Λεν «έβγαλε» το highlight του αγώνα με ένα εντυπωσιακό κόψιμο και «έκλεισε» το πρώτο ημίχρονο στο +10 (42-32).

Στην τρίτη περίοδο δεν άλλαξε δραματικά το σκηνικό. Αντιθέτως, η Ουκρανία μπόρεσε να... ανοίξει κι άλλο την απόσταση με τους αντιπάλους της και στο +30 έφτασε σε «διαφορές ασφαλείας» (66-44 στο τέλος της 3ης περιόδου). Στην ουσία, οι παίκτες του Μπαγκάτσκις με τους Μίχαλιουκ, Λεν και Μπλίζνιουκ να... σκοράρουν με κάθε τρόπο, «κλείδωσαν» το 1-0 στον Όμιλο και μετέτρεψαν το 4ο δεκάλεπτο σε τυπική διαδικασία. Άλλωστε, οι Βρετανοί έκαναν αρκετά λάθη, έχαναν τα ριμπάουντ και δεν είχαν τρόπο να περιορίσουν τις διεισδύσεις προς το καλάθι τους. Έτσι, η Ουκρανία έκανε... επιβλητικό ποδαρικό στο "Mediolanum Forum" (90-61).

Τα Δεκάλεπτα: 22-17, 42-32, 66-44, 90-61.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags