Facebook Pixel Eurobasket 2022: Με περίπατο στον τελικό του Ευρωμπάσκετ η Γαλλία - Διέλυσε την έκπληξη Πολωνία (Vids)
| 2022-09-16 19:59:00

Με περίπατο στον τελικό του Ευρωμπάσκετ η Γαλλία - Διέλυσε την έκπληξη Πολωνία (Vids)

Sportdog Team
Με περίπατο στον τελικό του Ευρωμπάσκετ η Γαλλία - Διέλυσε την έκπληξη Πολωνία (Vids)

Με τρόπο εκκωφαντικό η Γαλλία προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Eurobasket 2022, δίχως να έχει την παραμικρή αντίσταση από τους Πολωνούς. Κορυφαίος του ματς ο Γιαμπουσέλε (22π.), μακριά από τον καλό του εαυτό ο Πονίτκα (7π.).

Γαλλία για το χρυσό! Η ομάδα του Βινσέντ Κολέ έκανε μια... χαψιά την Πολωνία και παίζοντας άμυνα από άλλο "πλανήτη", πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Eurobasket 2022! Ισπανία ή Γερμανία ο αντίπαλος που περιμένει.

Η ομάδα του Βινσέντ Κολέ υπέταξε με χαρακτηριστική ευκολία την έως τώρα έκπληξη του θεσμού, Πολωνία, παίζοντας απίστευτη άμυνα. Αυτή άλλωστε τους οδήγησε να έχουν δεχθεί μόλις 18 πόντους στο ημίχρονο, κάτι που συνιστά και αρνητικό ρεκόρ φέτος στη διοργάνωση.

Οι Πολωνοί μπορεί να ξεκίνησαν με 3/3 τρίποντα από τον Έι Τζέι Σλότερ, αλλά η συνέχεια ήταν κάθε άλλο παρά ανάλογη για εκείνους. Οι Γάλλοι ήθελαν σε πρώτη φάση να κρατήσουν το ρυθμό σε χαμηλά επίπεδα, γι’ αυτό και η μεγάλη τους έμφαση δόθηκε αρχικά στην άμυνα. Όταν πάρθηκε η διαφορά ασφαλείας και η απόσταση των δύο ομάδων άνοιξε, τότε… λύθηκαν ουσιαστικά και τα χέρια των Γάλλων, οι οποίοι έφτασαν να εκτελούν από το τρίποντο με 58%! Ειδικά ο Γιαμπουσέλε το έβλεπε... βαρέλι.

Χαρακτηριστικό του εγκλωβισμού που είχαν υποστεί οι Πολωνοί, αποτελεί το γεγονός ότι στα 3:20 του τρίτου δεκαλέπτου είχαν καταφέρει να εκτελέσουν μόλις 2 ζευγάρια βολών. Δείγμα, του ότι δεν μπορούσαν να ακουμπήσουν και να βάλουν καν την μπάλα στη ρακέτα. Η διαφορά για πρώτη φορά έφτασε τους 27 πόντους στο 25-52, με τον Γιαμπουσέλε να κάνει το… ματς της ζωής του και να εκτελεί την Πολωνία από κοντά και μακριά εξίσου.

Τη σκυτάλη από τον Γιαμπουσέλε πήρε εν συνεχεία ο Οκόμπο, του οποίου ήταν δική του σειρά να ευστοχήσει σε 2 συνεχόμενα τρίποντα και να ανεβάσει για πρώτη φορά τη διαφορά στο +31 (36-67). Ο ημιτελικός από το δεύτερο δεκάλεπτο ουσιαστικά εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία, με το τελικό 54-95 και το +41 υπέρ των Γάλλων να το επιβεβαιώνει εκκωφαντικά!

Τα δεκάλεπτα: 9-15, 18-34, 36-64, 54-95.

Δείτε εδώ αναλυτικά όλα τα στατιστικά του ημιτελικού.

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags