Facebook Pixel Eurobasket 2022: Υποκλίθηκαν οι Γερμανοί - ΜΥΘΙΚΟ ματς και η Ισπανία στον μεγάλο τελικό του Ευρωμπάσκετ! (Vids)
| 2022-09-16 23:20:00

Υποκλίθηκαν οι Γερμανοί - ΜΥΘΙΚΟ ματς και η Ισπανία στον μεγάλο τελικό του Ευρωμπάσκετ! (Vids)

Sportdog Team
Υποκλίθηκαν οι Γερμανοί - ΜΥΘΙΚΟ ματς και η Ισπανία στον μεγάλο τελικό του Ευρωμπάσκετ! (Vids)

Τρία πράγματα είναι σίγουρα στη ζωή. Ο θάνατος, οι φόροι και... η μπασκετική Ισπανία στους μεγάλους τελικούς!

Σε έναν ημιτελικό... διαφήμιση του μπάσκετ, Ισπανία και Γερμανία πάλεψαν σώμα με σώμα στο Βερολίνο, με τελικό νικητή τους ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ Ίβηρες! Απέναντι στη Γαλλία θα παίξει στο μεγάλο τελικό της Κυριακής (18/9) η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο, σε αντίθεση με τους Γερμανούς που θα κοντραριστούν με την Πολωνία για το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό.

Έναν ημιτελικό αντάξιο του ονόματος των δύο ομάδων είδαμε στο Βερολίνο, με Γερμανία και Ισπανία να δίνουν μια μοναδική μάχη για το χρυσό εισιτήριου του τελικού στο Eurobasket 2022. Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε με τους διεκδικητές να βρίσκονται κοντά στα σκορ και κανείς να μην αποσπάται με περισσότερο από 6 πόντους.

Η δεύτερη περίοδος ήταν ό,τι πιο απολαυστικό, με Ισπανούς και Γερμανούς να δίνουν ρεσιτάλ... μπάσκετ! Χάρη στην εκπληκτική τους άμυνα και τις συνεργασίες τους στην επίθεση οι Ίβηρες επέβαλλαν το ρυθμό τους, φτάνοντας στο σημείο να προηγηθούν ακόμα και με +9 (32-41). Κάπου εκεί ήταν που η Γερμανία έδειξε πόσο θέλει να φτάσει μέχρι το τέλος σε αυτό Eurobasket.

Με ένα απίστευτο επιμέρους 19-5 και τον Σρέντερ να κάνει απίθανα πράγματα στην επίθεση (σ.σ. τελείωσε το ημίχρονο με 18π.), ο 29χρονος NBAer έφερε την Γερμανία σε θέση οδηγού με το +5 και το 51-46 της ανάπαυλας. Για μια ακόμη φορά, η ομάδα που απέκλεισε την Εθνική μας απειλούσε κατά ριπάς από το τρίποντο, εκτελώντας συγκεκριμένα με 53,8% από 6.75. Βέβαια και οι Ισπανοί ήταν από κοντά σε εύστοχα σουτ τριών πόντων με 50%. Highlight του πρώτου μέρους ήταν το buzzer beater τρίποντο του Μάοντο Λο από το κέντρο!

Με την εκκίνηση στο δεύτερο μέρος η Γερμανία μπορεί να έφτασε πρώτη στο καλάθι με τον Τάις (43-46), ωστόσο αμέσως μετά ήταν η σειρά της Ισπανίας να κάνει το δικό της ντεμαράζ. Με σερί 15-2 και φοβερές άμυνες οι Ίβηρες πρόλαβαν να προσπεράσουν με +4 (57-61), πριν απαντήσουν εκ νέου οι γηπεδούχοι με τρίποντο για το 60-61. Ο Σρέντερ το είχε πάρει απόφαση να πάρει στις "πλάτες" του την ομάδα του και με νέο τρίποντο έβαλε ξανά μπροστά τη Γερμανία με 65-61!

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο η Ισπανία (απ)έδειξε το μέταλλό της, με τον Λορέντζο Μπράουν να βγαίνει μπροστά και να οδηγεί τους Ίβηρες σε μια τεράστια ανατροπή για την πρόκριση στον τελικό! Όταν το ρολόι έδειχνε 2:22 πριν το φινάλε η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο είχε ένα αβαντάζ 6 πόντων (80-86), το οποίο δεν έμελλε εν τέλει να χάσει ποτέ. Με το τελικό 91-96 η Ισπανία πήρε μια τεράστια νίκη-πρόκριση, αποδεικνύοντας πως όποτε υποτιμάς αυτή την Εθνική ομάδα, στο τέλος θα σε τιμωρεί! Με τη Γαλλία στον μεγάλο τελικό θα παίξουν οι Ισπανοί, κόντρα στην Πολωνία στον μικρό οι Γερμανοί.

Τα δεκάλεπτα: 24-27, 51-46, 71-65, 91-96.

 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags