Facebook Pixel Επίθεση στον Καντέρ από Έλληνα αναλυτή! Σε διατεταγμένη υπηρεσία - Ύποπτος ο ρόλος του (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-10-24 11:38:00

Επίθεση στον Καντέρ από Έλληνα αναλυτή! Σε διατεταγμένη υπηρεσία - Ύποπτος ο ρόλος του (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γεωπόλδου
Επίθεση στον Καντέρ από Έλληνα αναλυτή! Σε διατεταγμένη υπηρεσία - Ύποπτος ο ρόλος του (ΒΙΝΤΕΟ)

"Ναι στον NBAer, όχι στον Γκιουλενιστή", δηλώνει με νόημα ειδικός μυστικών υπηρεσιών για την επίσκεψη του Τούρκου άσου στη χώρα μας, η οποία υπερπροβλήθηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ.

Την άποψη, ότι ο Ενές Καντέρ, ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, εξέφρασε ο Κώστας Πικραμένος. Ο ειδικός των μυστικών υπηρεσιών, εμπειρογνώμων του Ευρωκοινοβουλίου, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Spy Stories» και τον δημοσιογράφο Χρήστο Κωνσταντινίδη, σχολίασε την παρουσία του Τούρκου NBAer στη χώρα μας.

Ο συγγραφέας των βιβλίων "MIT: Η φωλιά του τουρκικού παρακράτους" και "Οι μυστικές υπηρεσίες στον 21ο αιώνα", τα οποία συνυπογράφει και προλογίζει αντίστοιχα ο στρατηγικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης ανέλυσε τη σκοτεινή πλευρά της υπόθεσης, ξεκινώντας από τις σχέσεις του Καντέρ με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, το δίκτυο του κινήματος και τον ύποπτο ρόλο που πρέπει να προβληματίζει τον δημοσιογραφικό κόσμο στην παρουσίαση θεμάτων που προκύπτουν από ΜΜΕ γκιουλενιστών, όπως το Nordic Monitor του Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Γι'αυτό θεώρησε ως στημένες τις δηλώσεις του σε ελληνικά Media, ενώ στάθηκε στο τετ α τετ του Τούρκου καλαθοσφαιριστή με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, και υποστήριξε, ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, φέρνοντας στο θυμικό των τηλεθεατών, επίσκεψη του Γκιουλέν στον Πάπα Παύλο, τον Βοϊτίλα, στα τέλη της δεκαετίας του '90.

«Ναι στον NBAer, όχι στον γκιουλενιστή Καντέρ», δήλωσε με νόημα ο Κώστας Πικραμένος, σε μία συζήτηση που αξίζει να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Σύντομο βιογραφικό του Ενές Καντέρ

Ο Ενές Καντέρ είναι επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής με μεγάλη καριέρα στο NBA. Γεννήθηκε το 1992 στη Ζυρίχη από Τούρκους γονείς, μεγάλωσε στην Τουρκία, αρχικά στην Άγκυρα και στη συνέχεια μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να παίξει επαγγελματικά μπάσκετ με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε. Εν τω μεταξύ από τη δευτέρα γυμνασίου πήγαινε στα σχολεία της Hizmet, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που συνδέονται με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν δηλαδή.

Μετά από μία διετία στη Φενέρμπαχτσε (2006-2008), ο Καντέρ είχε προτάσεις για να παίξει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο, στην Ευρωλίγκα. Μάλιστα είχε πρόταση από τον Ολυμπιακό, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε τις προσφορες, με την αιτιολογία, ότι ήθελε να παίξει μπάσκετ και να σπουδάσει στις ΗΠΑ. Έτσι το 2009, σε σε ηλικία 17 ετών, ο Καντέρ μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να παίξει μπάσκετ. Δεν αγωνίστηκε όμως σε καμία ομάδα από τα Πανεπιστήμια που συμμετείχε, επειδή είχε συμβόλαιο με τη Nike.

Το 2011 επιλέχτηκε στα ντραφτ του NBA από τους Uta Jazz. Εκεί ξεκινά η πορεία του στο κορυφαίο πρωτάθλημα παγκοσμίως. Πέρασε από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, τους Νιουκ Ιόρκ Νικς, τους Πόρτλαντ Μπλέιζερς και τους Μπόστον Σέλτικς. Παράλληλα όμως ανέπτυξε και ακτιβιστική δράση. Με το καθεστώς Ερντογάν τα έβαλε από το 2013 και μετά, με αφορμή το σκάνδαλο διαφθοράς στην Τουρκία. Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 ο Καντέρ κατηγόριησε τον Ερντογάν αποκαλώντας τον «Χίτλερ του αιώνα». Μπροστά στον κίνδυνο που αντιμετώπιζε, εξαιτίας των σχέσεών του με τον Γκιουλέν ο πατέρας του και η οικογένειά του τον αποκλήρωσε. Ωστόσο ο γονεάς του δεν γλίτωσε ούτε την απόλυση από το Πανεπιστήμιο, στο οποίο δίδασκε, αλλά ούτε τη σύλληψή ως το 2018 με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική ομάδα.

Το 2019 ο Καντέρ μπήκε σε νέους μπελάδες, όταν κατηγόρισε τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζιπίνγκ, αποκαλώντας τον ως αιμοσταγή δικτάτορα, στηρίζοντας το κίνημα για την ελευθερία του Θιβέτ, ενώ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, ηγήθηκε διαδήλωσης στην Ουάσινγκτον προκειμένου να περάσει νόμο στο Κογκρέσσο που θα απαγόρευε τις εισαγωγές από περιοχές όπου δέχονται την καταπίεση της Κίνας, όπως στις μειονότητες των Ουιγούρων, των Καζακστανών και των Κιργιζίων. Το NBA είναι πολύ δυνατό προϊόν στην Κίνα. Γι'αυτό και η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε να σταματήσει η ζωντανή μετάδοση αγώνων των Μπόστον Σέλτικς στους οποίους αγωνιζόταν με διετές συμβόλαιο ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων . Κάπου εκεί παρατηρεί κανείς, ότι αρχίζουν τα δύσκολα στη μπασκετική καριέρα του Καντέρ, ο οποίος απέδωσε τα ζόρια στις απόψεις που έτρεφε για το κινεζικό καθεστώς.

Πλέον ο Τούρκος NBAer είναι ελεύθερος, free agent που λένε στην αθλητική πιάτσα. Το καλοκαίρι βρέθηκε πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος, ισχυριζόμενος σε συνέντευξή του στην αθλητική ιστοσελίδα sdna, ότι η μεταγραφή του στην Ευρώπη και την Ελλάδα, δεν έγινε για λόγους ασφαλείας και εξαιτίας της Turkish Airlines, η οποία είναι ο βασικός χορηγός της Ευρωλίγκα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags